logo

hosting
14 Temmuz 2013

Oktay Vural: Orası sırıtma makamı değil

Tatile çıkamayan milletvekilleri Meclis’te kavga etmeye devam ediyor. Son olarak MHP’li Oktay Vural ile CHP’li Akif Hamzaçebi ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un dahil olduğu “sırıtma” tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu’nda, Bazı Kanun ve KHK’larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında, AK Parti’li milletvekilleri, görüşülecek önergenin oylamasında çoğunluğu sağlamak üzere komisyon sıralarına oturdu.

CHP’DEN İTİRAZ

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, önerge okunmadan önce söz istedi. Hamzaçebi, komisyon sıralarına AK Parti milletvekilleri oturunca demokrasiye yönelik bir tehlike daha geldiğinin anlaşıldığını iddia etti. AK Parti’nin yeni madde eklenmesine dair önergelerinin, anayasaya aykırı olduğunu, işlem göremeyeceğini savunan Hamzaçebi, “Dün hukuksuzluk yaptınız, bugün dur demenizi istiyoruz. Sizi İçtüzüğe uymaya davet ediyorum, bu önergeler görüşülemez. İçtüzüğe, anayasaya aykırı önergeleri işleme koyamazsınız” dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da anayasa aykırılığına Genel Kurul’un karar vereceğini, kanunlaşmasından sonra da Anayasa Mahkemesi’ne dava açılabileceğini kaydetti. Bunun üzerine, Yakut’un tutumu hakkında usul tartışması açıldı.

“ORASI SIRITMA MAKAMI DEĞİL”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, içtüzükte kendilerine tanınan hakları bulunduğunu, bu hakları tepelerde oturan, gücü elinde tutanların engelleyemeyeceğini söyledi. Vural, Yakut’u, MHP Grubu’ndan özür dilemeye çağırdı.

Vural, “İrademi yok saymanız, meşruiyet dışına çıktığınızı gösteriyor. Size kim dayatıyor bilmiyorum ama biz dayatmaları kabul etmeyiz. Kendinizi ne zannediyorsunuz?” dedi. Yakut’un bu sözlere tebessüm etmesi üzerine Vural, “Gülmeyin, sırıtma makamı değil orası” diye karşılık verdi. AKP’li milletvekilleri bu sözlere tepki gösterdi ve Vural’ın özür dilemesini istedi.

Yakut da “Gülüyorum ne yapacaksın” dedi. AKP’li milletvekillerinin tepkilerini sürdürmesi nedeniyle konuşmasını yapamayan Vural, Yakut’a, “Susturun” diye seslendi. Vural, daha sonra süresinin bitmesinin ardından kürsüden ayrıldı. Yakut da tutumunda değişiklik olmadığını belirtti.

Kaynak: ensonhaber.com
24760 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+3 = ?