logo

hosting
29 Mayıs 2013

Müslümanların çay ikramı protestoyu bitirdi

Müslümanların çay ikramı protestoyu bitirdi

İngiliz asker Lee Rigby’nin geçen hafta başkent Londra’da sokak ortasında öldürülmesini protesto etmek isteyen bir grup, hiç beklemediği bir olayla karşılaştı.

MÜSLÜMANLAR ÇAY İKRAM ETTİ

York kentindeki bir caminin önünde toplanan aşırı sağcı göstericiler, Müslümanların çay ve bisküvi ikramıyla şaşkına uğradı. Böylelikle protestoyla başlayan gerginlik, bir anda yerini sükunete bıraktı. İngiliz Savunma Ligi (EDL) üyesi Leanne Spaven, amaçlarının huzursuzluk çıkarmak olmadığını, sadece beyaz İngilizlerin endişelerini dile getiremediklerini ve bu yüzden seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

DİYALOG KURABİLME OLASILIĞI

York Üniversitesi öğretim üyesi Muhammed el-Gomati ise diyalog kurulabilme olasılığından söz etti. “EDL bile ağız dalaşını bırakıp konuşmaya başladı. Şiddet içeren aşırıcılığın doğru olmadığı konusunda aynı düşünceleri paylaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

York Camii imamı İsmail Miah da sağ, sol, ılımlı gibi farklı farklı politik görüşler olduğunu belirterek, bir iki kişinin yaptığının tüm kesime mal edilemeyeceğini dile getirdi. Miah, olayla ilgili tüm Müslümanların sorumlu tutulamayacağının altını çizdi. Kraliyet Topçu Birliği’nde görev yapan Rigby, çarşamba günü Michael Adebolajo ve Michael Adebowale adlı iki kişinin saldırısının ardından olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bu iki kişinin, Afrikalı Hıristiyan göçmen ailelerin çocukları olmalarına rağmen sonradan Müslüman oldukları ortaya çıkmıştı. Olaydan hemen sonra Fransa ziyaretini yarıda kesen ve Londra’da güvenlik toplantısına katılan İngiltere Başbakanı David Cameron, olayı “İslam’a ihanet” olarak değerlendirmişti.

Kaynak: ensonhaber.com
1075 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?