logo

hosting
27 Temmuz 2013

Mısır’dan dakika dakika gelişmeler

//

Mısır’da darbe girişiminden sonra sular durulmuyor. 3 Temmuz’dan bu yana darbeye karşı direnen halk meydanları boşaltmıyor. Uzun süredir süren gerginlik ve çatışmalar dün Cuma namazı sonrası en şiddetli halini aldı.

İşte dakika dakika Mısır’dan gelişmeler;

MEYDANLAR DOLDU TAŞTI

Dün Mısır’ın başkenti Kahire’deki Adeviyye Meydanı’nda bir kez daha toplanan darbe karşıtları Cuma namazıyla birlikte yüzbinleri buldu. Kahire’nin Tahrir dışındaki diğer meydanları da darbe karşıtları tarafından dolup taştı.

Öte yandan General Sisi’nin çağrısı üzerine Tahrir’de de Mursi karşıtlarlı toplandı. Her iki kalabalık karşılaştırıldığında Tahrir’deki kitlenin sayısı oldukça düşüktü.

KATLİAM BAŞLATILDI

09:00 – Güvenlik güçleri bu sabah itibariyle darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye meydanındaki göstericilere gerçek mermi kullanarak müdahale etmeye başladı. Müdahale sonucu Sahra Hastanesi yetkililerinin açıkladığına göre ölü sayısı 120’ye yükseldi, yaralı sayısı 4 bin 500’e yaklaştı.

BALTACILAR VE KESKİN NİŞANCILAR DEVREDE

10:00 – Mısır güvenlik güçlerinin kenkin nişancılar ve “Baltacılar” olarak bilenen suç örgütlerinin desteğiyle müdahale ettiği bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, gösteri yapan darbe karşıtlarına ateşli silahlarla müdahale etmediğini onun yerine göz yaşartıcı gaz kullanıldığını ileri sürdü.

PES ETMİYORLAR

12:00 – Sabah saatlerinde katliamın ardından devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yandaşları meydanı ve meydana çıkan yolları yeniden doldurdu. Darbe karşıtları şu saatlerde Mısır bayrakları ve Mursi posterleri ile bugünkü şiddet olaylarını kınayan pankartlar taşıyarak gösterilerini sürdürüyor.

ÖLÜ SAYISI 200’E YÜKSELDİ

14:00 – Sahra Hastanesi yetkilileri ölü sayısının 200’e çıktığını açıkladı.

Kaynak: ensonhaber.com
930 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+1 = ?