logo

hosting
17 Ağustos 2013

Mısır’daki Fetih Camisi’nde silah sesleri

Cami içindeki göstericiler, telefonla televizyonlara yaptıkları bağlantılarda, dışarından içeriye ateş edildiğini ifade ediyor.

Caminin dışındaki gazeteciler de polisinde camiye doğru ateş açtığını aktarıyor.

Caminin içinden de dışarıya ateş edildiği iddia edilirken, henüz bu bilgiler doğrulanamadı.

İÇERİDE TÜRK GAZETECİLER VAR

AA muhabiri Hiba Zekeriya ile TRT Muhabiri Metin Turan camide mahsur kaldığı bildirildi.

Dün Twitter profilinde vasiyetini yazan Türk gazeteci Metin Turan’ın son dakika tweet’i de gelen haberleri doğruladı.

“DIŞARIYA ÇIKAN TUTUKLANIYOR”

Haber takibi için El-Feth Camisi’ne gittikten sonra içerde mahsur kalan AA muhabiri Hiba Zekeriya, dışarıya çıkan göstericilerin tutuklandığını anlatarak, cami içerisinde endişeli bekleyişin devam ettiğini söyledi.

Dün akşamdan beri camide olduklarını ve 15 saatten uzun süredir zor koşullar altında beklediklerini aktaran Zekeriya, camide kadın ve çocukların da bulunduğunu dile getirdi.

Camide mahsur kalan TRT Muhabiri Metin Turan ise içeride görüşmelerin devam ettiğini belirterek, camiden topluca çıkmak istediklerini vurguladı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

Türk Dışişleri Bakanlığı, Baskın haberlerinin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Fetih Camii’ndeki kuşatma kan dökmeden sona erdirilmelidir. Camidekilerin sağ salim evlerine dönmesindeki sorumluluk Mısır yönetimindedir. Uluslararası kuruluşlar devreye girmelidir” denildi.

İHVAN’DAN KURTARMA ÇAĞRISI

Mısır’da Müslüman Kardeşler’in siyasi kanadı Özgürlük ve Adalet Partisi, Twitter üzerinden göstericilere başkent Kahire’deki Fetih camiinde mahsur kalan kişileri kurtarma çağrısı yaptı. “Fetih Camisi’nde mahsur kalanları kurtarın” çağrısı üzerine binlerce göstericinin Kahire’de yürüyüşe başladığı ifade ediliyor.

Kaynak: ensonhaber.com
1142 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+2 = ?