logo

hosting

İTO YÖNETİM KURULU ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE

İTO YÖNETİM KURULU ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE

60_cumhurbaskani* Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin finansman ihtiyacını düşük maliyetle sürdürebilmesi için ülkede yakalanan huzur ve istikrar ortamının önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

* İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Cumhurbaşkanı’na Oda’nın Teknopark İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi girişimlerindeki hedeflerini anlattı.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Meclis Başkanı, Meclis Başkanlık Divanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve genel sekreterden oluşan İTO heyetini kabul etti.

 

Çankaya Köşkü’ndeki kabulde konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı görevinden bu yana ekonomiyi en önemli gündem maddeleri arasında değerlendirdiğini söyledi.

 

Türkiye’de yakalanan yüksek büyüme rakamlarını ve büyüme hedeflerini sürdürmenin önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Büyüme hedeflerini yakalamamız için rehavete kapılmadan çalışmak gerekiyor. Bu konuda katedilecek daha çok mesafe var. Bu noktada iş dünyasının kararlılıkla çalışması büyük önem taşıyor” dedi.

 

Gül, Türkiye’nin finansman ihtiyacını düşük maliyetle sürdürebilmesi için ülkede yakalanan huzur ve istikrar ortamının önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Ticaret Odası’nın gerek ticaret gerekse sosyal hayattaki rolünü takdirle karşıladığını ifade etti. Gül, İTO’nun üniversitesini, kültür yayınlarını ve fuar organizasyonlarını da yakından takip ettiğini söyledi. Gül, İTO’nun bürokrasi ve hükümet ile hep yakın bir temas içinde olması tavsiyesinde de bulundu.

 

ÇAĞLAR, CUMHURBAŞKANI’NA TEKNOPARK İSTANBUL’U ANLATTI

 

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar da Cumhurbaşkanı’na Oda’nın İstanbul ve Türkiye için yeni dönem hedefleri ile faaliyetlerini anlattı.

 

Çağlar, bölgemizin en büyüğü olacak Teknopark İstanbul Projesi’nin İTO ortaklığında yakında hizmete açılacağını söyledi. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin de çalışmalarına değinen Çağlar, üniversiteye yeni bir vizyon katmayı hedeflediklerini belirtti.

 

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, uluslararası ilişkiler alanında İstanbul’daki başkonsoloslarla toplantılar yaptıklarını ve görüşmelerin düzenli hale getirileceğini söyledi. Çağlar, İTO’nun bu yıl yurtdışında düzenleyeceği Türk Ürünleri Fuarları hakkında da Cumhurbaşkanı’na bilgi verdi.

 

Başkan İbrahim Çağlar, Türk Meslek Edindirme Kursları (Türkmek) Projesi ile Türkçe bilen nitelikli eleman yetiştirmeyi ve mesleki eğitimi yurt dışına taşımayı amaçladıklarını kaydetti. Çağlar, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında spor alanında da çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

 

Kabulde Çağlar, Cumhurbaşkanı Gül’e seramik İstanbul kabartması hediye etti.

Etiketler: »
20511 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+4 = ?