logo

hosting
15 Mart 2014

Mısır’da 2 gösterici hayatını kaybetti

Polisin başkent Kahire, İskenderiye, Beni Süveyf ve Asyut’ta “Sokaklar bizim, kurtuluşa kadar beraberiz” adı altında düzenlenen gösterilere müdahale etmesi üzerine meydana gelen arbede çok sayıda göstericinin yaralandığı bildirildi.

2 DARBE KARŞITI GÖSTERİCİ HAYATINI KAYBETTİ

Kahire’de cuma namazı sonrası düzenlenen darbe karşıtı gösteride 2 protestocu hayatını kaybetti. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, başkentin Elf Mesken bölgesinde cuma namazı sonrası “Sokaklar bizim, kurtuluşa kadar beraberiz” adı altında düzenlenen gösteriye polisin yanı sıra sivil giyimli kişiler müdahale etti. Olayda 2 darbe karşıtı göstericinin öldüğü belirtildi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILMADI

Ölen göstericilerden birinin başına kurşun isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği kaydedildi. Konuyla ilgili henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

ÇOK SAYIDA GÖZALTI YAPILDI

Güvenlik güçlerinin protestocuları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfek kullandığı, göstericilerin de polise taş ve havai fişekle karşılık verdiği olaylarda, çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı belirtildi.

BİR HAFTA DEVAM EDECEK

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak’ın çağrısı üzerine  “Sokaklar bizim, kurtuluşa kadar beraberiz” adı altında başlatılan gösterilerin, bir hafta boyunca devam edeceği kaydedildi.

Kaynak: ensonhaber.com
29444 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+2 = ?