logo

hosting
14 Temmuz 2013

MHP’li vekil o fotoğrafı Bakan Güler’e sordu

MHP’li vekil o fotoğrafı Bakan Güler’e sordu

İçişleri Bakanı Muammer Güler’den eli silahlı PKK’lıların, örgüt üyesinin cenazesinde görüntülenmesine ilişkin değerlendirme geldi.

ÖRGÜT SÜRECİ SABOTE EDİYOR

Güler, TBMM’de yaptığı konuşmada “Terör örgütünün, bu süreci sabote edici eylemler içinde olduğu da görülüyor” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda konuyla ilgili soruları yanıtlayan Güler, basına da yansıyan görüntülere tepki gösterdi ve “Çözüm süreci bu ülkede alternatif devlet kurma süreci değildir” dedi.

Bu tür olaylarında amacının süreci sabote etmek olduğunu kaydeden Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Son dönemde, terör örgütünün, bu süreci sabote edici eylemler içinde olduğu da görülüyor. Bir yandan çözümden yana olduğunu ifade edenlerin, diğer yandan bu tür eylemler içinde olmaları, süreçle ilgili samimiyet iddialarıyla tam bir çelişki oluşturuyor.

Bunu dikkatle izliyoruz. Çözüm süreci, bu ülkede birilerinin alternatif devlet yapılanması oluşturma süreci değildir. Herkesin aklını başına alması gerekiyor. Bunların bir hukuk devletinde olmasına kimse izin vermez, kimse de bizden bu konuda müsamaha beklememelidir. Çözüm sürecinde bizim, her ne yapılırsa yapılsın, sessiz kalınacak bir süreç gibi algılanmasın.

Halkımızın çözüm sürecine olan inancı, güveni her gün artıyor. Hükümetimiz bu konudaki önlemlerini sürdürüyor. Kan ve gözyaşının dinmesi, ülkemize huzurun gelmesi, bunun da sürdürülebilir, kalıcı olması, hükümetimizin en büyük hedeflerinden biridir.”

Kaynak: haber7.com
13730 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?