logo

hosting
30 Haziran 2013

Mandela ölmeden miras kavgası çıktı

Mandela ölmeden miras kavgası çıktı

Nelson Mandela, akciğer enfeksiyonu nedeniyle ağır bir hastalık döneminden geçerken ailesinde ölmesi halinde nereye gömüleceği ve miras konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

TORUNU MEZAR YERİNE OTEL YAPACAK

Mandela vasiyetine göre, emeklilik günlerini geçirmek için ev yaptırdığı Quna’ya gömülmek istiyor. Kendisini Mandela kabilesinin lideri olarak tanıtan torunu Mandela ise dedesinin doğum yeri olan Mvezo’ya gömülmesi için bastırıyor. Torun, daha önce de Mandela’nın Qunu’daki aile mezarlığına defnedilen üç çocuğunun cenazesini 2011 yılında 20 km. ötedeki Mvezo’ya taşıtmıştı. Mandela, burada anıt, otel ve stadyum yaptırmayı planlıyor.

AİLE ÜYELERİ İŞİ PARAYA ÇEVİRME DERDİNDE

Ancak mahkeme, önceki gün Mandela’nın büyük kızı Makaziwe’nin şikâyet başvurusunu kabul ederek, cenazelerin eski yerlerine gönderilmesine karar verdi. Öte yandan Mandela hediyelikleri milyonlarca dolarlık bir pazar oluşturuyor. Mandela’nın 95’nci doğum günü yaklaşırken bu hediye pazarı aile üyelerine her zamankinden daha cazip geliyor. Bu nedenle Mandela adından faydalanmak için aile üyelerinin çeşitli manevralara giriştiği de gelen haberler arasında.

Kaynak: ensonhaber.com
1077 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?