logo

hosting
10 Nisan 2013

KKTC reklam yapıyor: Kuzey Kıbrıs Euro Bölgesi’nde değil

Güney Kıbrıs’taki mali krizin etkisi dalga dalga yayılıyor. Son olarak ülkenin havacılık sektörünün de bitme noktasına geldiği açıklandı. Dünya Güney Kıbrıs’ı kül eden krizin şimdi hangi ülkeye uğrayacağını tartışadursun KKTC bu krizi fırsata çevirmenin peşinde..

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) tarihinde ilk kez “çarpıcı” bir reklam kampanyası başlattı. Kıbrıs Rum Kesimi’nin ekonomik krize girmesini fırsat bilen KKTC, İngiltere’de verdiği ilanlarla euro krizinden etkilenmediğini ve ayrı bir ülke olduğu mesajları veriyor.

RUMLARA KARŞI KAMPANYA

KKTC, Rum Kesimi’ndeki belirsiz ekonomik tablo üzerinden yeni bir turizm stratejisi belirledi. Daha önce Kıbrıslı Rumlar, turistlere “Kuzey’e gitmeyin, orası işgal altında” kampanyaları yürütüyordu. Şimdi ise Kıbrıslı Türkler, komşularındaki ekonomik krizi ön plana çıkaran reklamlar yapıyor.

”BİZİMKİ EURO DEĞİL TL”

Reklamlarda, Türk lirası kullanılan Kuzey Kıbrıs’ta turistlerin ülkelerine ait paralarını lira ile değiştirebileceği vurgulanıyor. İşte o reklamlardan bazı örnekler:- “Biliyor musunuz? Kuzey Kıbrıs Euro Bölgesi’nde değil.”- “Euro kullanmıyoruz.”- “Rahat olun, Kuzey Kıbrıs’ta euro endişesine gerek yok.”- “Kıbrıs’ın diğer yarısından ayrıyız, Türk lirası kullanıyoruz.”

”TURİZM PATLAMASI YAŞARIZ”

Turizm Bakanlığı Müsteşarı Şahap Aşıkoğlu, konu ile ilgili Milliyet’e yaptığı açıklamada, Rum tarafında yaşanan ekonomik kriz nedeniyle turizmde yeni bir yapılanma stratejisi izlediklerini kaydetti.Bu stratejiyi iki ayaklı olarak planladıklarını söyleyen Aşıkoğlu şöyle devam etti:”Birincisi Rum tarafına gidecek turistlerin ülkemize yönelmesi için çalışma başlattık. Yani ekonomik kriz nedeniyle Rum kesimine gitmeyecek turistleri ülkemize yönlendirme çalışması. İkincisi ise Kıbrıs algısını değiştirme çalışması. ‘Kıbrıs ekonomik kriz yaşıyor’ denildiğinde tüm Kıbrıs olarak algılanıyordu. Bunu ‘Biz Euro kullanmıyoruz, Euro bölgesinde değiliz. Kuzey Kıbrıs ayrı’ sloganları ile değiştirme çalışması başlattık.”Aşıkoğlu, Ercan’a da yeni uçuşların olabileceğinin sinyalini vererek, “Eğer önümüzdeki günlerde Ercan’a yönelik açılımlar olursa, turizm patlaması yaşarız” dedi.

”TURİST SAYISINDA ARTIŞ VAR”

Aşıkoğlu, reklamların etkisi sayesinde 2013 yılında turist sayısında yüzde 35’e yakın bir artış beklediklerini söyledi. KKTC’ye 2012’de 660 bin turist geldi. 2013 hedefi ise 850-900 bin turist sayısı. 2016’da ise 1.5 milyona yakın turist hedefi bulunuyor. 19 bin yatak kapasitesi olan ülkede sayının 30 bine çıkması planlanıyor.Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Orhan Tolun, Euro Bölgesi’nde olmamalarının kendileri için büyük bir şans olduğunu kaydediyor. Kendisine yurtdışındaki fuarlarda, “Euro kullanıyor musunuz?” sorularının sorulduğunu anlatan Tolun, sorulara, “Euro kullanmıyoruz. Kriz bizi etkilemedi, Güney’den ayrıyız” cevaplarını verdiklerini belirtti.

Kaynak: ensonhaber.com
1211 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+2 = ?