logo

hosting
21 Mayıs 2013

Eurovision’da Rusya’ya sıfır puan soruşturması

Eurovision’da Rusya’ya sıfır puan soruşturması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Eurovision şarkı yarışmasında ülkesinin Rusya’ya neden sıfır puan verdiğiyle ilgili soruşturma başlatılmasını istedi.

 

YETKİLİLER “DESTEK BÜYÜKTÜ” DİYOR

Yetkililere göre, telefon oylamalarında ve resmi Azeri jürisinde Rusya’nın şarkısına büyük destek verildi. Devlet yayın kurumu oylamada ihlaller olabileceğini bildirdi.

RUSYA AZERBAYCAN’A 12 VERMİŞTİ

Rusya, Azerbaycan adına katılan Farid Mammadov’a en yüksek puan olan 12’yi vermişti. Mammadov yarışmanın galibi Danimarkalı Emmelie de Forest’in ardından ikinci oldu.

RUS TEMSİLCİ 5. OLDU

İsveç’in Malmö kentinde düzenlenen yarışmada, Rus temsilci Dina Garipova ise beşinci oldu.

SORUŞTURMA EMRİ VERİLDİ

BBC Türkçe’de yer alan haberegöre, Azerbaycan’ın Rusya Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu Cumhurbaşkanı Aliyev’in soruşturma emri verdiğini ve oyların yeniden sayıldığını bildirdi.

Bülbüloğlu çok sayıda Azeri’nin cep telefonu mesajlarıyla verdikleri oylarla Rusya’yı desteklediğini anlattı.

“RUSYA AZERBAYCAN’DAN 10 PUAN ALMALIYDI”

Bülbüloğlu, “Bu verilere göre Rusya Azerbaycan’dan 10 puan almalıydı. Azeri televizyonunda bu konuyla ilgili açıklama yapılacak” dedi.

“İLİŞKİLER GÖLGELENMEMELİ”

Devlet Televizyonu Genel Müdürü Kamil Guliyev de “Büyük olasılıkla belli bir çıkar çevresinin neden olduğu bu olayın, Rus ve Azeri halkları arasındaki kardeşçe ilişkiyi gölgelememesini samimiyetle umuyoruz” dedi.

Geçen yılkı yarışmaya ev sahipliği yapan Azerbaycan geçmişte bazı gerginlikler yaşansa da, geleneksel olarak Moskova’yla iyi ilişkiler kurmaya özen gösteriyor.

BU İLK VUKUAT DEĞİL

2009 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda, Azerbaycan televizyonu, Ermeni şarkısının SMS numarasını kapatarak ihlal yapmıştı. Ermenistan da Karabağ’daki ‘Tatik ve Papik’ heykelini 3 kez ‘ekrana sokuşturarak’ Eurovision’a politika karıştırmıştı. Yine aynı yıl, Ermenistan’ın Inga & Anush Grubu’nun söylediği Jan Jan şarkısına oy veren 43 Azeri’nin sorguya alınmıştı.

 

 

 

 

 

 

Kaynak: ensonhaber.com
1048 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?