logo

hosting
27 Temmuz 2013

Darbe karşıtları pes etmiyor

Sabah saatlerinde güvenlik güçlerinin Rabiatül Adeviyye Camisi ve civar caddelerde göstericilerin üzerine gerçek mermilerle ateş açması sonucu en az 100 kişinin öldüğü bildirildi. El Cezire televizyonu ise ölü sayısının 200, yaralı sayısının ise 4500 olduğunu bildirdi.

Sabah saatlerinde katliamın ardından devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yandaşları meydanı ve meydana çıkan yolları yeniden doldurdu. Darbet karşıtları şu saatlerde Mısır Bayrakları ve Mursi posterleri ile bugünkü şiddet olaylarını kınayan pankartlar taşıyarak gösterilerini sürdürüyor.

BALTACI SUÇ ÖRGÜTÜYLE MÜDAHALE EDİYORLAR

Mısır güvenlik güçlerinin “Baltacılar” olarak bilenen suç örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye Meydanı’ndaki darbe karşıtı göstericilere müdahale ettiği söyleniyor.

Rabiatul Adeviyye Meydanı’ndaki Sahra Hastanesi yetkilileri, yüksek binalara çıkan keskin nişancıların hedef gözeterek gerçek mermilerle darbe karşıtı göstericilere ateş açtığını belirttiler.

DEVLET YETKİLİLERİ: KURŞUN YOK GAZ VAR

Müdahalelerde 120 kişinin ölmesi ve 4500 kişinin yaralanmasının ardından açıklama yapan Mısır İçişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, gösteri yapan darbe karşıtlarına ateşli silahlarla müdahale etmediğini onun yerine göz yaşartıcı gaz kullanıldığını ileri sürdü.

Darbe karşıtlarına “hiçbir ateşli silahla müdahale edilmediğini” öne süren yetkili, vücutlarının çeşitli bölgelerine saçma isabet eden 8 güvenlk görevlisinin ise yaralandığını kaydetti.

Kaynak: ensonhaber.com
860 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?