logo

hosting
24 Nisan 2013

Başbaşkan Erdoğan’ın 23 Nisan konuşması

Başbaşkan Erdoğan’ın 23 Nisan konuşması

Parti liderleri, TBMM Genel Kurulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı nedeniyle düzenlenen özel oturumda konuştu.

Kürsüye ilk olarak çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında çözüm sürecine de değinerek, “Denizli’de bir şehit annesi, ‘Keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı da, Vedat’ım da şehit olmasaydı, yanımda olsaydı’ dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olarak, yüce Meclis’in bir mensubu olarak, bu anlamlı günde, Şehit Vedat’ın annesine, onunla birlikte tüm şehit annelerine, tüm annelere söz veriyorum. Bu can, bu bedende oldukça, Allah ömür verdikçe, akan kanı durdurmak, akan gözyaşını dindirmek için çırpınmaya devam edeceğiz” dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları

Sayın başkan, değerli Cumhurbaşkanı ve değerli vekillerimiz, hepinizin 23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

Gazi Mustafa Kemal ve tüm geçmiş milletvekillerimizi rahmetle yad ediyorum.

23 Nisan 1920 cuma günü Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınan cuma namazı sonrası dualarla Kur’an tilavetiyle Meclis açıldı. Büyük bir huşu içerisinde ilk toplantılarını yaptılar.

Bu fotoğrafta Gazi, Cumhuriyetin kuruluşu öncesi çocuklarla sohbet ediyor. Kurtuluş Savaşı’nda bir grup çocuk Gazi Mustafa Kemal’i bekliyor. Kıyafetlerine bakarsak nereden nereye geldiğimiz açısından çok önemli.

MECLİSİMİZ EN ÇOK ÇOCUKLAR İÇİN GEREKLİ

Sayın başkan ve değerli milletvekilleri, Meclisimiz en çok çocuklar için gereklidir. Ve onlar için açılmıştır.

1923’te ilan edilen Cumhruiyet yine çocuklar için ilan edilmiştir. 1920’den 1923’e çok zor geldik. Yaşadığımız süreç çok sancılıydı.

Bu süreçte binlerce şehit verdik. Mehmetçiği bu denli kahramanlaştıran şan ve şerefidir. Onlar vatanları için seve seve can verdiler.  Ama onlar en çok da Türkiye’nin tüm çocukları için sevgiliye gider gibi şehadet şerbetini içtiler.

ŞEHİTLERİMİZ ÇOCUKLARI İÇİN CANLARINDAN VAZGEÇTİLER

Bu topraklarda yatan şehitlerimiz en çok da çocukları için canlarından vazgeçtiler. Tıpkı 1920’de olduğu gibi yine çocuklarımız için vardır. Her şeyden önce daha huzurlu daha müreffeh bir Türkiye oluşturmaktır.

Geçmişi onaramayız, ama geleceği inşaa edebiliriz. Bizim yaşadıklarımızı, çocuklarımızın da torunlarımızın da yaşamasına izin vemememek gerekir.

Bu güzel ülkenin çocukları her şeyin en iyisini ziyadeyisyle hak ediyorlar. En yaygın, en modern eğitimi hak ediyorlar. Cıvıl cıvıl sokakları hak ediyorlar.

Bu ülkenin çocukları beraber büyüyecekleri güzel bir ülkeyi hak ediyorlar. Her akşam babalarını kucaklamayı hak ediyorlar.

İlk meclis, tüm renkleriyle tek bir Türkiye ile çocuklara o bayramı verdi.

ÇOCUKLARIMIZA HERKESİ KUCAKLAYAN BİR ANAYASA VERMEK BOYNUMUZUN BORCU

Biz sorunlarla büyüdük. Biz müdahale anayasalarıyla büyüdük. Çocuklarımıza herkesi kucaklayan bir anayasa vermek boynumuzun borcudur.

Biz terörün mahvettiği ailelere gözyaşı dökerek büyüdük. Şimdi biribirine silah çekmeyen çocuklar yetiştirmeliyiz.

MECLİS’TEKİ ÖZEL OTURUMDAN KARELER

Başbakan Erdoğan’ın 23 Nisan konuşması

“KEŞKE 6 AY ÖNCE BAŞLASAYDI DA..”

O gün Denizli’de bir şehit annesi diyor ki ‘Keşke bu süreç 6 ay önce başlasaydı da Vedat’ım şehit olmasaydı’. Tek başımıza da kalsak, yalnız da bırakılsak, daha aydınlık bir Türkiye imar etmek için mücadeleye devam edeceğiz. Şehitlerimizin muazzez ruhunu incitmeden, şehit analarını rencide etmeden, birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimizi, tıpkı şehitlerimiz gibi muhafaza etmeye ve yüceltmeye devam edeceğiz. 23 Nisan 1920 ruhuyla, o anlayışla, o kardeşlikle ilerlemeyi kararlılıkla sürdüreceğiz

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm siyasetçilerimizi rahmetle anıyorum. Ve yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Kaynak: ensonhaber.com
1020 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+3 = ?