logo

hosting
08 Haziran 2014

Bahçeli: İsteyen seçimlere kendi adayıyla gidebilir

Bahçeli: İsteyen seçimlere kendi adayıyla gidebilir

Çatı aday arayışları çerçevesinde, Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’u ziyaretinin ardından konuşan Bahçeli, çatı aday arayışının çözüm bulaması halinde farklı bir seçeneği konuşabiliriz dedi. “Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum kuruluşu varsa, seçimlere kendi adaylarıyla gidebilir. Bu adaylar arasında en fazla oy alanın etrafında ikinci turda buluşulabilir ve böylelikle cumhurbaşkanlığı seçimi mümkün olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli özetle şunları söyledi;

İKİ FARKLI UYGULAMA TARTIŞMAYA AÇILABİLİR

“Cumhurbaşkanlığının halk tarafından seçilmesinde örnek teşkil edebilecek tarzda bir ortak aday ortaya konabilir. Bu konuda uygulamada, iki farklılık dikkat çeker veya bazı çevreler bunu tartışmaya açabilir.

İKİNCİ TURDA EN ÇOK OY ALANIN ETRAFINDA BULUŞULABİLİR

Birincisi nedir? Hangi siyasi parti, hangi sivil toplum kuruluşu varsa, seçimlere kendi adaylarıyla gidebilir. Bu adaylar arasında en fazla oy alanın etrafında ikinci turda buluşulabilir ve böylelikle cumhurbaşkanlığı seçimi mümkün olabilir. Bu basit, uygulaması kolay, anlaşılabilir bir yol olarak karşımıza çıkabilir. Ancak böyle bir uygulama modelin arkasını önünü iyi değerlendirdiğimiz vakit, hiçbir siyasi kurum kendisinin önerdiği aday birinci turda toplanılacak aday olmuş olsa dahi, ikinci turda bütünüyle destek sağlayacak bir imkan bulabilir mi bulamaz mı bunu düşünmek lazım.

ÇATI ADAYLA EN GEÇ İKİNCİ TURDA SONUÇ ALMAK LAZIM

İkinci bir yöntem ortak çatı aday üzerinde bir mutabakata vararak, eğer Sayın Başbakan bu konuda kendi adaylığında kararlı ve AKP’nin yönetimi de bunu destekliyor ise o zaman bunun dışında kamplaşmayı, cepheleşmeyi, gerilimi Türkiye’de sona erdirmek üzere demokrasi anlayışı içinde kucaklayıcı bir yaklaşım ile bir aday üzerinde anlaşarak önce birinci turda sonra da en geç ikinci turda sonuç alabilecek bir uygulamayı ortaya koyabilmek lazım.”

Kaynak: ensonhaber.com
11802 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+8 = ?