logo

hosting
10 Nisan 2013

100 çocuktan 84’ü dişini fırçalamıyor

100 çocuktan 84’ü dişini fırçalamıyor

834738_detaySağlık Bakanlığı’nın yaptığı araştırmada 100 çocuktan 84’ünün dişlerini fırçalama alışkanlığı olmadığı ve en az 1 dişinin çürük olduğu tespit edildi. 20’li yaşlarda en az 2-3 dişin kaybedildiği de ortaya çıktı. Bunun üzerine Bakanlık ağız ve diş sağlığı eylem planı hazırladı.

Buna göre; Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) ile protokol imzalanıp okullarda diş taraması başlatılacak, aile hekimlerine izleme takvimi ve periyodik muayene rehberi hazırlandı.

HER AİLEYE DİŞ HEKİMİ

Plana göre ağız ve diş sağlığındaki eksikler giderilecek. Her ailenin bir diş hekimi olacak. Bunlar o ailedeki çocuk ve yetişkinlerin dişlerini bire bir takip edecek. Kamu reklamlarındaki, “6 ayda bir diş hekiminize başvurun” sloganı hayata geçirilecek.

Protez, ortodonti alanında 1 yıl sonraya verilen randevular tarih olacak. Bu alanlardaki eksiği kapatmak üzere diş hekimleri yetiştirilecek. Ağız ve diş sağlığında öncelikli hedef grupları belirlendi.

Öncelikle 3 yaşa kadar bebeği olan anneler, 6 yaş çocuklar, hamileler ve engelliler ele alınacak. Daha sonra diğer aile bireylerine geçilecek. Ayrıca yatalak hastalar da evde diş tedavisi hizmeti alacak.

Kaynak:Haber Türk

34854 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+3 = ?