logo

hosting
14 Temmuz 2013

Yıldırım: Emin adımlarla yürüyeceğiz

Yıldırım: Emin adımlarla yürüyeceğiz

Sivas Platformu tarafından düzenlenen “Geleneksel İftar Programı”, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Bakan Binali Yıldırım, Sivas’ı anlatmak için dakikaların yetersiz olacağını belirterek şunları söyledi:

“Sivas tarihtir, Sivas tabiattır, Sivas medeniyettir. Asırlar boyunca İpekyolu’nun geçiş noktaları üzerinde kurulmuş bir çok medeniyete ev sahipliği yamış Selçuklu’nun başkenti olmuş, Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış her şeyden önemlisi Türkiye Cumhuriyeti’nin İstiklal mücadelesinin tarihinin yazıldığı şehirdir. Bu ülkenin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin esasıdır Sivas. Sivas yiğidolarımın memleketidir, hemşehrilerimin memleketidir.”

Sivas’a hizmet etmekten mutluluk ve gurur duyduğunu dile getiren Yıldırım, “Yenilenen yollarıyla, yüksek hızlı treniyle, çağdaş modern hale getirilen havalimanıyla Sivas’ı geleceğe, cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlamaya ahdettik, karar verdik, bunun için çalışıyoruz. Her zaman iklimi sert, insanı mert Sivaslılarla gurur duyduk” dedi.

Birliğe beraberliğe her zaman ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yıldırım, farklıların zenginlik olarak görülerek, kardeşlik duygusunun geliştirilmesiyle ülkenin geleceğine emin adımlarla yürüneceğini ifade etti.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını katılımcılara ileterek şunları söyledi:

“İstanbul Asya’nın en Avrupalı, Avrupa’nın en Asyalı şehridir. İstanbul’un bu kadar güzel olmasında sivaslıların çok büyük emeği var. İstanbul’da ramazan da çok güzel. Ama bugün bizim ramazanın hazzını yaşadığımız gibi bunu yaşayamayan kardeşlerimiz var. Mısır’da, Suriye’de, Gazze’de, Arakan’da Ramazanın hazzını duyamayan kardeşlerimiz var. Onları da dualarımızda unutmuyoruz. Sivas Türkiye’nin gözbebeği bir ilimiz. Alevisiyle Sunnisiyle, Türküyle Kürdüyle, Çerkeziyle, Türkiye’nin bütün zenginlikleriyle kardeşliği ortaya koymuş çok önemli bir şehrimiz.”

Bağış, Milli Savunma Bakanı Yılmaz’a işaret ederek, “İşte Sivas’ın bir yiğit evladının öncülüğünde, geçen hafta TBMM bir ilke imza attı. Bugüne kadar ülkemizdeki bir çok darbenin perde arkasında bahanesi olarak gösterilen 35. madde olarak bilinen bir ayıbı bizim mavzuatımızdan kaldırdık. Bu yiğitliği ortaya koymak da bir Sivaslıya nasip oldu” ifadelerini kullandı.

AB yolunda da ‘Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece’

AB ile ilgili yürütülen çalışmalarla ilgili de katılımcıları bilgilendiren Bağış şunları anlattı:

“AB yolunda da, yine Sivas’ın büyük gururu Aşık Veysel’in dediği gibi, ‘Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece.’ Ama biz bu yolda ilerlerken, hamdolsun Türkiye, her geçen gün daha demokratik, daha müreffeh, daha şeffaf, daha saygın ve daha özgüvene sahip, milletiyle barışık bir ülke haline geliyor. Türkiye’nin bu kendinden emin yürüyüşünden rahatsız olan çevreler var. Onlara verdiğimiz rahatsızlık için özür dileyecek değiliz. Çünkü Türkiye kendi bildiği rotasında kendi yolunda ilerlemeye devam edecek.”

Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisinin içinde olacağını söyleyen Bağış, “Ecdadın bu güzel şehri fethedip, Peygamber Efendimizin müjdesine nail oluşunun 600. yıldönümü 2053 yılında ülkemiz daha da güçlü olacak, milletimizin Anadolu’ya gelişinin bininci yıldönümü 2071’de Türkiye’de çok ayrı güzellikler yaşayacak” dedi.

Bingöl’de dün açılışı yapılan havaalanını hatırlatan Egemen Bağış konuşmasına şöyle devam etti:

“Önümüzdeki hafta Şırnak’ta, bir zamanlar Türkiye Cumhuriyeti kabinesinde görev yaparken ‘Ben Kürdüm, Türkiye’de Kürtler de var’ dediği için 80 darbesinde hapsedilmiş Şerafettin Elçi’nin adını taşıyacak bir havaalanı açacağız. Çok şükür artık Türkiye’de kalleşlik prim yapmıyor, kardeşlik prim yapıyor. Kardeşlik dokusu içinde Sivas’ın yüzyıllardır başardığını Türkiye’nin 81 ilinde de başararak inşallah terör belasını da başımızdan def edeceğiz. Bunu elele, omuz omuza gerçekleştireceğiz. Çünkü başka Sİvas, başka İstanbul, başka Türkiye yok.”

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da konuşmasında, toplantıda bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İstanbul’da yaşayan 14 milyonluk nüfusta Sivaslılar’ın çokluğuna işaret etti.

Yılmaz, hemşehriler arasında varolan bağın güçlendirilmesi gerektiğine dikkati çekerek, ihtiyacı olanlara yardım elinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Derneklerin özellikle Sivas’tan İstanbul’a okumak için gelen üniversite öğrencilerine sahip çıkması gerektiğini belirten Yılmaz “Bizler aynı topraklarda doğduk, birbirimizden farklı değiliz, biz birbirimize benzeriz” dedi.

Programa ayrıca Sivas Milletvekili Ali Turan, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Platformu Başkanı ismail Erdem, Sivas 23. Dönem milletvekilleri, AK Parti Sivas İl Başkanı ve çok sayıda Sivaslı iş adamı katıldı.

Kaynak: haber7.com
10677 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+6 = ?