logo

hosting
10 Nisan 2013

Sırbistan’da katliam

Sırbistan’da katliam

834674_detaySırbistan’ın Maldenovac kenti yakınlarındaki Velika İvança koyünde sabah saatlerinde 60 yaşındaki Lubişa Bodanoviç CZ 88 tipi tabanca ile 12 komşusunu öldürdü, 3’ünü yaraladı. Ardından da intihar etti.

Savaş gazisi olan ve birkaç aydan bu yana psikolojik tedavi gören Lubişa Bogdanoviç sabah saatlerinde tabancasını eline alıp evinin yanındaki komşularının evine girdi ve burada 5 erkek, 6 kadın ve 1 yaşındaki bir bebeği öldürdükten sonra, intihar etti. Bu arada 3 kişiyi de yaraladı.

Bir saat sonra olay yerine gelen Sırbistan Emniyet Genel Müdürü Milorad Veloviç incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, 13 kişinin öldürüldüğünü ve 3 kişinin yaralandığını doğruladı. Veloviç, bu katliamın Sırbistan’ı üzüntüye boğduğunu belirtti. İlk incelemelere göre, “Lubişa Bogdanoviç 12 kişiyi uyurken öldürdü ve 3 kişiyi yaraladı” diyen müdür Veloviç ardından saldırganın da intihar ettiğini açıkladı.

Müdür Veloviç, katliamı gerçekleştiren Lubişa Bodanoviç 1991 yılında Hırvatistan’da savaştığını açıklarken psikolojik tedavi görmesine karşın sakin bir kişi olduğunu ifade etti. Katliamın gerçekleştiği Velika İvança köyünde yapılan incelemeler nedeniyle giriş çıkışlar kapatıldı.

Sırbistan tarihinde ilk kez yaşanan böyle bir katliam nedeniyle Sırbistan Hükümeti Olağanüstü toplantıda bulundu. Toplantıda Sırbistan’da bir günlük yas ilan edilmesi ve ölenlerin ailelerine maddi ve manevi yardımın yapılması karara bağlandı. Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Başbakan İvica Daçiç, ölenlerin ailelerine baş sağlığı mesajları gönderdi. Sırbistan radyo, televizyonlarında müzik ve eğlence programları yayından kaldırıldı.

Kaynak: Haber Türk

1869 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+8 = ?