logo

hosting
30 Aralık 2013

Savcı niye bekledi? İşte net cevap

Savcı niye bekledi? İşte net cevap

Hükümet ve paralel devlet arasında yaşanan çekişmenin etkilerini bu kez görevde olan bir polis müdürü ilk kez açık açık değerlendirdi. Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Salih Teymür, Twitter’dan attığı mesajlarla gündeme dair bir çok konuda ilginç yorumlarda bulundu. İşte Teymür’ün mesajları:

Savcı niye bekledi?

“İstanbul’daki dosyada yolsuzluk var mı bilmiyorum. Onlarca büyük operasyon dosyası hazırlamış biri olarak söylüyorum savcının uygulamaları bana normal gelmiyor. Neden savcı bir ihaleye fesat karıştırıldığını tespit ettiyse hemen işlem yapmadı, 2 yıl suç oluşsun diye bekledi? Doğru değil. Nöbetçilerin dışında savcı, hakimler hafta sonu çalışmazlar. Savcının hafta sonu apar topar karar alması doğru gelmiyor?”

‘Art niyetli işlemler’

“Bunlar 30-40 yıldır Türkiye’de faaliyet yürüten dev firmalar. Ortada daha hiç bir şey yokken firmaların hesaplarına tedbir konması, art niyetli başka maksada yönelik işlemlerin yapıldığını gösterir. Dosyanın basına servis yapılması işin içinde iş olduğunu gösterir. Savcının basına bildiri dağıtmasını biz 28 Şubat tetikçi savcılarında görüyorduk. Ellerinde olan bir dosyayı önce basına sızdırıp daha sonra soruşturma başlatıyor hukuki olarak cezalandıramadıklarını medya yoluyla önceden infaz ediyorlardı.”

‘Bu yangın hepimizi yakar’

“Gelin hepimiz aklımızı başımıza alıp bu ateşe benin değil su dökelim. Bu yangın hepimizi yakacak. Yazıktır günahtır. İslam aleminde kan gövdeyi götürürken, bütün herkesin tek ümidi olan bu güzel vatanımıza yazık etmeyelim. 12 Eylül’le ilgili bir kitaba ‘Akıl tutulması’ ismini vermişlerdi. Bu süreç hem akıl hem izan hem vicdan tutulması.”

Kaynak: haber7.com
970 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+5 = ?