logo

hosting
17 Ağustos 2013

Mısır güvenlik kuvvetleri camiye girdi

Mısır’da Ramses Meydanı’nda güvenlik kuvvetlerinin yaptığı katliamdan kaçarak El Feth Camisi’ne sığınan göstericilere yönelik askeri operasyon gerçekleştiren Mısır güvenlik kuvvetleri camiye girdi.

Dünden itibaren yaklaşık 400 kişinin mahsur kaldığı camiye yerel saat ile 14:00’da (TSİ 15:00) camiye gaz bombaları atarak müdahale etti. Camiye giren Mısır askerleri içerden çıkarttıkları çok sayıdaki göstericiyi tutukladı. Ordunun operasyonu sırasında El Feth Camisi içerisinde bulunanlardan çığlıklar yükselirken, dışarı çıkarılan bazı protestocular “Baltacı” adı verilen suç gruplarının saldırısına uğradı.

Mısır devlet televizyonu caminin minaresinden güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığını iddia ederken, operasyon sırasına bazı güvenlik kuvvetlerinin camiye ve havaya ateş açtıkları gözlendi.

BASKIN YAPAN POLİSLER BÖYLE POZ VERDİ

Camiye baskın yapan güvenlik güçleri binlerce insanın korku içinde gözaltın alındığı sırada camide poz vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRK GAZETECİLERLE İLETİŞİM KESİLDİ

Camide bulunan AA Muhabiri Hiba Zekeriya ile TRT Muhabiri Metin Turan ile iletişim kesilirken, Mısır medyası cami içerisinde bulunan bir Türk vatandaşının güvenlik kuvvetleri tarafından tutuklandığını bildirdi.

MISIR İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

El Feth Camisi’ne yapılan müdahale sırasında yaralananlar olduğu öğrenilirken, Mısır İçişleri Bakanlığı yetkilileri, camiye operasyonun, camide bulunan göstericilerin arasında Özbekiye karakoluna saldıran kişiler ile Ramses Meydanı’nda bir binanın yakılmasından sorumlu kundakçıların bulunduğu gerekçesiyle yapıldığını iddia etti.

BÜLENT ARINÇ: GAZETECİLERİN AKIBETİNDEN ENDİŞE DUYUYORUZ

Arınç, kendisine sorulan soruya cevaben şöyle konuştu: “Türkiye bu konuda çok iyi bir imtihan verdi. Bunu bütün dünya biliyor. Şimdi yaşanan vahşet karşısında uzaktan yakından bazı söyler duyuyoruz ama bunlar meseleyi çözmüyor. Eğer 1-2 ay önce başlayan bu olaya ‘bu demokrasiye karşı bir darbedir, bunu telin ediyoruz’ demiş olsalardı bu gruplar bu cesareti bulamazlardı. Yaşanmış olaylar çok acıdır. Maalesef dünden bu yana El Fetih Camiinde 400 kişi mahsur durumdadır. Bunların içerisindeTRT Türk muhabiri Metin Turan ile TRT Arapça’nın Arap asıllı bir muhabiri de bulunuyor. Bizim tespit edebildiğimiz 10 kadar gazeteci vardır. Bunlar içeride mahsur durumdalar, iki şeyden korkuyorlar. Kendilerini muhasara eden güçler rejime bağlı güçlerdir. Çıkarlarsa tutuklanacaklar ya da infaz edeceklerdir. İçeride kalırlarsa da bu sefer içeriye öldürmek amacıyla maalesef bir vahşet yaşanacaktır. Bu ihtimal dahilindedir.”

Kaynak: ensonhaber.com
1295 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?