logo

hosting
10 Nisan 2013

MHP ve CHP Meclis’i terk etti

AK Parti’nin Meclis’te Çözüm Komisyonu kurulması önergesi TBMM’de görüşülmeye başlandı. Ancak MHP ve CHP önergeye tepki gösterdi. Daha önce CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve 23 milletvekili ‘toplumsal barışı bozan olayların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi’ amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge vermişti. AK Parti, CHP’nin yaklaşık 1 ay önce verdiği önergeyi  destekleyince Meclis’te gergin anlar yaşandı.

“BİZ ÖNERGEDEN İMZAMIZI ÇEKTİK, NİYE ORTAK ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ?”

AK Partili milletvekillerinin, imzalarını geri çeken CHP’li vekiller yerine önergelere imza verdiğini ileri süren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Bizi niye ortak etmeye çalışıyorsunuz? Bizim 10 vekilimiz önergesini geri çekti. Sonra AK Partili vekiller gidip imza atıyorlar. Bizi ortak etmeyin ya biz istemiyoruz” dedi.

KILIÇDAROĞLU: ŞEYTANCA BİR OYUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Bizim önergemizi değiştirerek kendi amaçları için kullanmak istiyorlar. Şeytanca bir oyun. Kendilerinin görüşü var ve bu görüşten niye korkuyorlar? AKP, ikiyüzlü politikasının tipik bir örneğini Genel Kurul’da gösterdi. İnsanda biraz utanma olur” dedi.

CHP VE MHP’NİN MECLİS’İ TERK ETTİĞİ O ANLAR

CHP VE MHP MECLİS’İ TERK ETTİ

Meclis’te bu tartışmalar yaşanırken MHP ve CHP Meclis Genel Kurulu’nu terk etti.  MHP’li Şandır “Şimdi terörün kucağına oturdunuz. Kaldırdığınız parmaklarla PKK’nın taleplerine evet diyorsunuz” derken, MHP’li Vural da Atalay için “Yıkımdan sorumlu bir bakan. Sadece bakmış, ne biliyor, ne görüyor. Talep İmralı’dandır, bu önergenin altında İmralı canisinin parafı vardır” diye konuştu. Vural’ın “Sizi PKK ile baş başa bırakıyoruz” sözüyle birlikte MHP’liler Meclis’i terk etti.

İnce’nin “Biz sizlerin günahına ortak olmayacağız, sizleri baş başa bırakıyoruz” sözleriyle de CHP’liler Genel Kurul’dan ayrıldı.

KOMİSYON KURULDU

Daha sonra Genel Kurul’da, BDP, AK Parti ile CHP’nin verdiği ancak imzasını geri çekmesi üzerine AK Parti’li Can ve 20 milletvekilinin imzasıyla işlem gören önergeler, birleştirilerek kabul edildi. Oylamaya, CHP ve MHP’nin Genel Kurul’u terk etmesiyle AK Parti ve BDP katıldı. CHP ve MHP sıralarının boş kaldığı salonda AK Parti ve BDP’lilerin oylarıyla komisyon kuruldu.

ATALAY: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ RİSKE GİRER

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sürece halk desteğinin yüzde 58 ile referandum çoğunluğuna ulaştığını, AK Parti’nin oylarının ise yüzde 52,5 göründüğünü belirterek, “Bunları bugün yapmazsak Türkiye’nin geleceği o zaman risktedir” dedi.

Kaynak: ensonhaber.com
994 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

5+5 = ?