logo

hosting
24 Nisan 2013

Medical Park’a İngiliz ortak geliyor

Medical Park’a İngiliz ortak geliyor

Reuters haber ajansı, Türkiye’nin en büyük hastaneler grubu Medical Park’ın çoğunluk hissesinin satışı için İngiliz özel girişim sermayesi Pamplona Capital ile anlaştığını belirtti.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberde Pamplona Capital’ın Medical Park’ın çoğunluk hissesini alacağını, hangi ortağın ne kadar hisse satacağının belli olmasının iki ayı bulacağı ifade edildi.

“AYRINTILAR 2 AY İÇİNDE NETLEŞECEK”

Aynı kaynak, “Görüşmelerin tamamlanması iki ayı bulur. Bu görüşmelerde kimin ne kadar hisse satacağı, hissedarlık hakları ve teknik konular netleşecek” dedi.

Kaynaklar, Medical Park’ın çoğunluk hisselerinin Pamplona Capital’a satılacağını ancak şirketteki mevcut ortakların bir miktar hisselerini koruyarak, şirketin dört ortaklı bir yapıya da dönüşebileceğini belirtiyorlar.

SATIŞ 2013’ÜN İLK YARISINDA TAMAMLANACAKTI

ABD’li özel girişim sermayesi Carlyle Group’un 2009’da fiyatı açıklanmayan bir satışla yüzde 40 hissesine sahip olMUŞTU. Medikal Park’ta, iş adamı Muharrem Usta ve Haydar Sancak’ın yüzde 30’şar hissesi bulunuyor.

Medikal Park’tan Aralık ayında yapılan bir açıklamada, planlanan hisse satışının 2013’ün ilk yarısında tamamlanabileceği ifade edilmişti.

Medical Park, 16 hastane ve yaklaşık 3,500 yatak kapasitesi ile faaliyet gösteriyor.

Kaynak: ensonhaber.com
1221 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+2 = ?