logo

hosting
18 Nisan 2013

İşçiye 1 Mayıs’ta Taksim Yasağı

İşçiye 1 Mayıs’ta Taksim Yasağı

İçişleri Bakanı Muammer Güler: Taksim’e çelenk bırakılmasına izin verilecek ancak yürüyüş ve toplantı için başka alan önereceğiz.
bahceli-peygamber-mesajiyla-pkk-yi-akliyor-4530230_5839_oİçişleri Bakanı Muammer Güler, çalışmalar nedeniyle Taksim’in bu yıl 1 Mayıs için uygun olmadığını söyledi. Güler, “Çelenk bırakılmasına izin vereceğiz, ancak yürüyüş ve toplantı için başka alan önereceğiz.” dedi. Bakan Güler, PKK’nın sınır dışına çekilmesine ilişkin bakanlıkla Genelkurmay arasında protokol yapıldığı haberlerini yalanladı.

Bakan Muammer Güler, TBMM’de kabul edilen ‘Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na ilişkin basın mensuplarını bilgilendirdi. Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen basın toplantısında Güler’e gündemde yer alan bazı konular soruldu.

PKK’NIN ÇEKİLME PROTOKOLÜ

PKK’nın çekilmesine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında herhangi bir protokolün yapılmadığını ifade eden Güler, “Çekilme ile ilgili herhangi bir protokol söz konusu değil. Benim biraz önce bahsettiğim protokol valilerin İl İdaresi Kanunu’na göre, askeri birliklerden yardım istenmesine ilişkin esaslarla ilgilidir. Böyle bir protokol söz konusu olmayacaktır. Çekilme sürecinin kendi içinde kendi mecrasında devam edeceği daha önce de ifade edildi. Çekilme süreci ile ilgili İçişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında düzenleme asla söz konusu değildir. Yaptığımız çalışma bunu kapsamamaktadır.” diye konuştu.

1 MAYIS’A İZİN YOK

1 Mayıs kutlamalarına ilişkin İstanbul’da Kadıköy ve Taksim’de etkinlik yapmak için bazı sendikaların başvuruda bulunduğunu hatırlatan Güler, “TÜRK-İŞ’in 1 Mayıs’ta Taksim’de etkinlik yapmak üzere bir müracaatı var. Taksim’de şuanda yayalaştırma projesi var. Alanda şuanda fiziki eksiklikler var. Orada geniş katılımlı bir kutlama yapılması için gerekli önlemleri alabilecek bir ortam şuanda yeterli değil. Yeterli önlemleri alabilecek fizik ortam mevcut değil. Hem yürüyüş kollarının alana girmesi hem de alandan dağılması veya Allah korusun herhangi bir kargaşa olduğunda ani dağılma esnasında sağlıklı şekilde alanın boşaltılmasına ilişkin bir ortam yok.” ifadelerini kullandı.

Sendika yetkilileri ile mevcut durumun görüşüleceğini belirten Güler, “Sayın valimiz bu konuda yetkililerle bir görüşme yapacak. Emek ve Dayanışma Günü’nde sendikalar Taksim Meydanı’nda örgüt yetkilileri ile sendika temsilcileri ile basın açıklaması, alana çiçek konulması, Kazancı Yokuşu’na çiçek bırakılması etkinlikleri yapabilecekler.” dedi.

Yürüyüş ve toplantı için sendika temsilcilerine başka alanları önereceklerini belirten Güler, “Bu yıl Taksim Meydanı’ndaki fiziki eksikliklerin alınacak önlemlerin sağlıklı bir şekilde uygulanması konusunda orta yol bulunacağına inanıyorum. İdare olarak bizler toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde vatandaşların can güvenliklerini sağlamak durumundayız.” şeklinde konuştu.

1644 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?