logo

hosting
05 Mart 2014

Esed güçleri kan akıtmaya devam ediyor: 41 ölü

Esed güçleri kan akıtmaya devam ediyor: 41 ölü

SNHR tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarına yönelik hava destekli gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda İdlib’te 18, Dera kentinde 8, başkent Şam’ın banliyölerinde 6, Halep’te 4, Lazkiye’de 3 ve Humus’ta 2 olmak üzere 41 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, başkent Şam’ın güneyindeki Yermuk bölgesinde rejim askerleri ile silahlı muhalifler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarıldı.

Esed güçlerinin Şam’da muhaliflerin denetiminde olan Dareya, Duma, Yebrud, Cobar ve Kabun bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı ifade edilen açıklamada, orduya ait helikopterin Halep’te Kuveyris askeri havaalanının çevresindeki yerleşim yerlerine “varil bombasıyla” saldırdığı duyuruldu.

Açıklamada, Şam yönetimine bağlı güçlerin İdlib, Dera, Lazkiye ve Humus’ta muhaliflerin kontrolündeki bölgelere hava destekli operasyonlar düzenlemesi sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü de bildirildi.

Öte yandan, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin, ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve silahlarını imha ettiğini duyurdu.

Kaynak: haber7.com
15630 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?