logo

hosting
05 Temmuz 2013

Dokunmatik sevmeyenlere 5 akıllı telefon

Dokunmatik sevmeyenlere 5 akıllı telefon

Dokunmatik telefonlara alışamayanlar için üretimlerine hız kesmeden devam edilen tuşlu telefonlarda da yeni nesil özelliklerden taviz verilmiyor.

Çağın en iyi donanımlarına sahip bu cihazlarda hem tuşlu hem dokunmatik, görüntülü konuşma, yüz tanıma ve 3G gibi özellikler yer alıyor.

Yeni nesil teknoloji dünyası dokunmatik ekrana ağırlık verse de tuşlulardan vazgeçemeyenler için de üretim hız kesmeden devam ediyor.

İşte ekran hariç hemen her alanda dokunmatik ekranla yarışabilen cihazların en büyük avantajı ise uygun fiyatları. 3G’li, yüksek kamera çözünürlüklü, görüntülü konuşma, yüz tanıma özellikleri ve yüksek bellek kapasiteleriyle rakiplerinden geri kalmayan tuşlu cihazlar arasında öne çıkan modeller..

BLACKBERRY Q10

Qwerty klavyenin yanısıra 3.1 inçlik dokunmatik ekrana sahip cihaz 139 gram ağırlığında ve 10.3 mm kalınlığında üretildi. Cihazın 16 GB’lik dahili hafızası microSD kart desteğiyle 64 GB’ye kadar çıkarılabiliyor. 8 megapiksellik kamerası bulunan telefon, Blackberry’nin yeni işletim sistemi platformu BB 10 ile çalışıyor. Çift çekirdekli 1.5 GHz hızında işlemcisi olan Q10’da, 10 saati bulan konuşma süresi sunan batarya kullanılmış. Cihazda ayrıca Bluetooth, 3G, Görüntülü Konuşma, Wi-Fi, GPS özellikleri de var.

NOKIA E6

2.46 inçlik bir ekran çözünürlüğüne sahip olan Nokia E6, VGA boyutlarındaki ekran çözünürlüğü sayesinde iPhone 4’ü de yakalamayı başarıyor. Aynı zamanda dokunmatik olan cihazda 8 megapiksel çözünürlüğünde otomatik odaklamalı ve çift led flaşlı dijital kamera, saniyede 25 kare HD video kaydı, 8GB dahili hafıza ve 32GB’a kadar microSD bellek kartı desteği ve 680MHz işlemci yer alıyor. Cihazda ayrıca Wi-Fi, GPS, Bluetooth, Radyo, MP3, 3G ve görüntülü konuşma özellikleri de var.

HTC CHACHA

“Facebook telefonu” olarak da adlandırılan HTC ChaCha’nın, 2.6 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranı var. Android 2.3 Gingerbread işletim sistemiyle çalışan telefon, 120 gram ağırlığında ve 10.7 mm kalınlığında. 800 MHz hızında işlemcisi olan telefonun, Facebook’a özel tuşu, yüz tanıma ve coğrafi konum etiketleme gibi özellikleri bulunuyor. 7 saatlik konuşma süresi sunan batarya barındıran telefonun ekranı çizilmez camdan yapılmış.

SAMSUNG GALAXY Y PRO

Android 2.3 Gingerbread işletim sistemiyle çalışan Samsung’un Qwerty klavyeli telefonun ekranı 2.6 inç büyüklüğünde. 108 gram ağırlığında ve 11.5 mm kalınlığındaki telefonun bataryası 6 saatlik konuşma süresi sunuyor. Dahili hafızası 160 MB ile sınırlı olan Galaxy Y Pro’nun depolama kapasitesi harici kartla 32 GB’ye kadar çıkarılabiliyor. 3.1 megapiksel çözünürlüğünde kamerası olan cihazda dahili FM radyo da var. Cihazın işlemci hızı ise 832 MHz.

SONY ERICSSON TXT

Hızlı yazmak için tasarlanan bir diğer Qwerty klavyeli akıllı telefon olan Sony Ericsson Txt, 95 gram ağırlığında ve 14.5 mm kalınlığında. Siyah, beyaz, mavi ve pembe renk seçenekleri olan telefonun, 3.2 megapiksellik kamerası bulunuyor. 2.55 inçlik ekranı olan cihaz, 3 saatlik konuşma süresi sunan batarya barındırıyor. Telefonun 120 MB olan dahili hafızası microSD kart ile 32 GB’ye çıkarılabiliyor. Sony Ericsson’un kendi geliştirdiği işletim sistemiyle çalışan telefonda e-posta, Youtube, internet tarayıcı gibi temel uygulamalar bulunuyor.

Kaynak: ensonhaber.com
2349 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?