logo

hosting
08 Haziran 2014

Cemil Çiçek: Sorun bizim olduğuna göre biz çözeceğiz

Cemil Çiçek: Sorun bizim olduğuna göre biz çözeceğiz

TBMM Başkanı Çiçek, Ankara Siteler’de bir mobilya mağazası ofisinin açılışına katıldı. Çiçek, açılış sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.  

“TERÖR SORUNU TÜRKİYE’NİN DEVLET SORUNUDUR”

Çiçek, bir gazetecinin Çözüm Süreci Çalıştayı’nı ve buna bağlı herhangi bir yasal düzenlemenin olup olmayacağını sorması üzerine, “Terör sorunu Türkiye’nin bir devlet sorunudur. 50 yıldan beri de devam ediyor. Bunun çözülmesi gerekiyor. Sorun bizim olduğuna göre çözecek olan da biziz. Bu ülkenin insanları, siyasetçileri, diplomatları… Dolayısıyla bu sorunun Türkiye’nin gündeminde arka plana düşmesi gerekiyor. Bu yönde yapılan çabalardır ama ’nedir, ne değildir’ yapılan bu çalışmaların sonucunda daha net ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.

“BİR AN EVVELÇOCUKLARIN EVLERİNE AİLELERİNE DÖNMESİ GEREKİR”

PKK tarafından kaçırılan çocuklara ilişkin soru üzerine ise Çiçek, şöyle yanıt verdi;

“Hiç kabul edilebilir bir yanı yok. Kimse bu işi masum bir hareket gibi görmesin. Bir defa adı üzerinde ’çocuk kaçırma’. Dolayısıyla bu süreci torpilleyen gayretlerden bir tanesi olarak ben bunu görürüm. Bir an evvel bu çocukların evlerine ailelerine dönmesi gerekir” 

“TBMM’DE CEZA KANUNUYLA İLGİLİ DE DÜZENLEMELER VAR”

Tutuklu milletvekili Engin Alan’a ilişkin soruya ise Çiçek, “Düşüncemi de söyledim, teklifimi de sundum. Maalesef bir parti dışında olumlu yazılı bir cevap da gelmedi. Şuan TBMM’de ceza kanunuyla ilgili de düzenlemeler var. Eğer siyasi partiler anlaşıyorsa, bir çözüm bu çerçevede bulunabilir ama komisyonda maalesef gerekli destek görmedik” yanıtını verdi. 

Kaynak: ensonhaber.com
23362 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+7 = ?