logo

hosting
17 Mayıs 2013

Burak Yılmaz gol krallığından emin

Burak Yılmaz gol krallığından emin

Geçtiğimiz sezon Trabzonspor formasıyla 33 gol atan Burak Yılmaz, bu sezon başında geldiği Galatasaray’da ligde şu ana kadar 23 gol kaydetti. Burak, ligin son haftasında eski takımı Trabzonspor karşısında fileleri havalandıramasa bile sezonu gol kralı olarak bitirme konusunda çok büyük bir avantaja sahip.

UCHE’NİN SON MAÇTA 5 GOL ATMASI GEREK

Burak’ın en yakın rakibi Kasımpaşalı Kalu Uche şu ana kadar 19 gol kaydetti ve Burak’ı geçerek gol kralı olabilmesi için ligin son maçında 5 gol atması ve Burak’ın suskun kalması gerekiyor. Bir futbolcunun ligin son maçında 5 gol birden atması fazla görülmüş bir durum değil. Bu konudaki en önemli örnek 1995-96’da yaşandı. O sezonu Trabzonspor formasıyla 25 golle gol kralı olarak bitiren Şota Arveladze, son maçta Eskişehirspor’a tam 5 gol atmıştı. Şota şu anda Kalu Uche’nin takımı Kasımpaşa’da teknik direktör olarak görev yapıyor.

BURAK HAKAN ŞÜKÜR’ÜN REKORUNA YAKLAŞACAK

Burak Yılmaz’ın gol kralı olmasıyla 1999 yılından bu yana ilk kez bir futbolcu üst üste iki sezon gol kralı olacak. Burak’tan önce üst üste gol kralı olan isim Hakan Şükür’dü. Hakan Şükür, Galatasaray formasıyla 1996 ile 1999 yılları arasında üst üste 3 kez gol kralı olmuştu.

Kaynak: ensonhaber.com
1679 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

10+10 = ?