logo

hosting
10 Nisan 2013

Bu haberle kazancınız inanılmaz artabilir!

Bu haberle kazancınız inanılmaz artabilir!

834711_detayPARANIN YENİ ROTASI / Rahim AK yazdı…

Devlet BES’e 100 lira yatırana 25 lira veriyor. Üstüne BES fonlarının getirileri ekleniyor. Borsa fonlarını seçtiğinizde kazancınız inanılmaz artabilir. Ancak sınır yıllık 12 bin TL. Paranızın geri kalanını da diğer fonlarda değerlendirebilirsiniz

Şimdi Türkiye’de yatırım yapmak için inanılmaz bir alan var. Devlet tasarrufları artırmak için Bireysel Emeklilik Sistemi’ne 100 lira yatırana 25 lira veriyor. Sisteme girerken yatırdığınız para sizin seçtiğiniz ve uzmanların yönettiği bir fonda değerleniyor. 25 liranın haricinde bir de bu parayı alıyorsunuz. Geçmiş gösteriyor ki BES’te de borsa fonlarını seçenlerin kazançları çok yüksek. Ancak yılda 12 bin liraya kadar devlet katkısı alma şansınız var. Sistemin bize göre kötü yanı devlet katkısından yararlanmak için emekliliğe kadar beklenmesi ama yüzde 25’lik katkı için gözü kapalı sisteme aylık bin lira yatırılabilir.

ENDEKS FONLARI GÖZDE
Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir katkı yok. Yeterli ilgi sağlandığında devlet bu katkıyı kesebilir. Bu nedenle şimdilik oluşan bu avantajdan yararlanmak gerek. BES’le ilgili daha fazla söze ihtiyaç yok. Peki ayda bin liradan fazla getirilerimizi ne yapalım? Şimdi hem bankaların hem de başarılı bağımsız finans uzmanlarının kurduğu portföy yönetim şirketlerinin yönettiği fonlardan çok iyi getiri sağlayanlar var. Yine içinde hisse senedi, tahvil olan fonların getirisi yüzde 50’yi geçmiş. Peki bu fonlardan hangilerini seçmeli? İş Portföy Yönetimi Yöneticisi Tevfik Eraslan, “Piyasa getirisi beklentisi olanlara endeks fonları, aktif portföy yönetiminden ve piyasa dalgalanmalarının sunduğu fırsatlardan yararlanmak isteyen yatırımcılara ise hisse senedi yoğun fonları önerebiliriz. Bonoda ise beklentimiz paralelinde özel sektör tahvillerine yatırım yapan özel sektör tahvil fonlarının tercih edilebileceğini düşünüyoruz” diyor.

KORUMALILAR GERÇEKTE KORUMUYOR
Bir süre önce Türkiye’de hayata geçen ve iyi de kazandıran korumalı fonlar artık sadece anaparayı geri vermekle meşgül. Uzmanlar bu fonları artık tercih etmiyor.

TEB Portföy Genel Müdürü ÖMER YENİDOĞAN:
Hem hisse hem güvenli fon

Bu yıl hisse senedi piyasalarının performansının iyi olmasını bekliyoruz. Hisse senedi endeksi riski almak istemeyenler için TEB B Tipi Varlık Yönetimi Hizmeti Fonu’muzu oluşturduk. Fonumuz ağırlıklı olarak sabit getirili enstrümanlara yatırım yapmakla birlikte minimum ±5 ve maksimum ±20 ağırlığında hisse senedi tarafında korumalı pozisyon alıyor.

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı RECEP ATAKAN:
Alternatif özel sektör tahvili

Vade konusunda uzuna gidebilecek yatırımcıların enflasyona endeksli tahviller haricinde özel sektör tahvillerinde reel getiri vaat ediyor. Sermaye piyasalarında trendi hızla yükselen portföy yönetim şirketleri ve en az son 3 yılında başarılı performans gösteren yatırım fonları, getirisi baştan belli olmasa da az risk taşıyan bir diğer seçenek.

ENDEKS 30 GEÇEN YIL EN YÜKSEK GETİRİYİ SAĞLADI

834711_c965838222a1d2dd5e2afc600527e6ef

SON 3 YILDA EN YÜKSEK GETİRİ ANADOLU HAYAT HİSSE FONUNDA

834711_c8abff4a873dde08405a35be7989732b

Kaynak: HAber Türk

1152 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+6 = ?