logo

hosting
12 Şubat 2014

Babacan: Hiçbir yolsuzluğun üzeri örtülmez

Babacan: Hiçbir yolsuzluğun üzeri örtülmez

Başbakan Yardımcısı Babacan, yolsuzluklarla ilgili bir soru üzerine AK Parti seçim beyannameleri ve hükümet programlarında temel ilkelerin Türkiye’nin hukuk devleti olması konusunda verilen mücadele olduğunu söyledi. Türkiye 4 yargı reformunun yapıldığını belirten Babacan, yapılanlar kadar yapılacaklar listesinin olduğunu vurgulayarak, “Gerçek anlamda hukukun egemen olması, birinci demokrasi olmamız ve birinci sınıf bir ekonomiye sahip olmamız için olmazsa olmaz şartlarımız” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR YOLSUZLUĞUN ÜZERİ ÖRTÜLEMEZ”

Babacan, yolsuzlukla mücadele önemli olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Biz yolsuzlukların üzerine gideriz, hiçbir yolsuzluğun üzeri örtülmez. Türkiye’de bu işlerin yürüyebilmesi için yargının bağımsızlığı önemlidir. Ama bağımsız çalışan yargının tarafsız çalışması da önemlidir. Hem yargı içerisinde hem de emniyet içerisinde ve bazı kurum ve kuruluşlarda bazı yetkililerin farklı emir, komuta zincirinde çalıştıkları önemli tespitler vardır. Her kurum kendi içerisinde kendi organizasyon yapısı içerisinde çalışması gerekirken, kurumların yetkilileri farklı yerlerden gelen talimatlar gelmesi, farklı adımlar atabilmeleri, yargıda taraflı bir tutum almaları devletimiz için risk alanıdır.”

Babacan, soruların bir kısmının devam eden dava ile ilgili olduğunu ifade ederek bazı soruların ise Borçlar ve Bankacılık Kanunu gereğince ticari sır olduğunu söyledi.

Kaynak: ensonhaber.com
14115 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+1 = ?