logo

hosting

Art International İstanbul 15-18 Eylül’de

Art International İstanbul 15-18 Eylül’de

834309_detayDoğu ve Batı medeniyetlerinin sanat çerçevesinde birbirine bağlanması, koleksiyonerlerin uluslararası çağdaş sanata erişim imkanının artırılması amacıyla ”Art International İstanbul” düzenlenecek.

Yurtdışından çok sayıda galeri, sanatçı ve eser, çağdaş sanat fuarı ”Art International İstanbul”da sanatseverlerin karşısında olacak.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarın artistik direktörlüğünü, iki yıldır yüzlerce sanatçıyı, evrensel düzeyde eser ve galeriyi buluşturan Contemporary İstanbul’un da direktörlüğünü yapan Stephane Ackermann üstlenecek.

Uluslararası çağdaş sanata erişim imkanı sunarak evrensel sanat toplumunu birbirine bağlamayı amaçlayan ”Art International İstanbul” 15-18 Eylül tarihlerinde güncel sanat tutkunlarını bir araya getirecek.

Tüm dünyadan lider galerilerin toplanacağı ve katılımcıların çağdaş sanatlarda gelinen noktayı takip edebileceği fuar için Doğu ve Batı arasında geçiş sağlayan coğrafi konumu ve farklı kültürleri bünyesinde barındırması nedeniyle özellikle İstanbul seçildi.

Dünyanın önemli sanat merkezleri listesinde yer alan İstanbul, bu etkinlikle farklı coğrafyalar ve kültürler arasında da köprü görevi yapacak.

İSTANBUL ULUSLARARASI HALKANIN ÖNEMLİ PARÇASI OLACAK

Ziyaretçilerin, sanatçılar tarafından tasarlanan teknelerle ulaştırılacağı fuarın koordinatörlüğünü, Ortadoğu sanatına İngiltere’de görünürlük kazandırmak amacıyla yürüttüğü projelerle tanınan Dyala Nusseibeh yürütecek.

Art International İstanbul’la Batı ve Doğu medeniyetleri arasında kurulacak sanat köprüsüyle, dinamik bir ”sanat dünyası” yakınlaşması hedefleniyor.

EGEMEN BAĞIŞ DA DANIŞMA KURULUNDA

Art International İstanbul’un Danışma Kurulu’nda AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra küratör Jack Persekian, Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı kurucusu Çiğdem Simavi, Leyla Tara Suyabatmaz ve Londra’da Arap ve İran sanatının tanıtılması için çalışmalar yürüten yazar ve küratör Rose Issa görev alacak.

Kaynak: AA

13856 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

2+9 = ?