logo

hosting
08 Haziran 2014

Alman basınından Kılıçdaroğlu’na çırak benzetmesi

Alman basınından Kılıçdaroğlu’na çırak benzetmesi

”Frankfurter Allgemeine Zeitung” gazetesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Almanya ziyaretine ilişkin ilginç değerlendirmelerde bulundu.

“BÜYÜK USTADAN SONRA KÜÇÜK ÇIRAK”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta Köln’de yaptığı ziyaretin hatırlatıldığı haberde, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine ilişkin ”Büyük ustadan sonra şimdi küçük çırak Almanya’ya geliyor” değerlendirmesi yapıldı.

Kılıçdaroğlu’nun da Almanya’da Türklerin teveccühlerini kazanmak istediği belirtilen haberde, Kılıçdaroğlu’nun Essen’deki konuşmasının Erdoğan’ın Köln’deki konuşması kadar şiddetli reaksiyon görmeyeceği kaydedildi.

Türkiye’deki en büyük muhalefet partisinin liderinin, Erdoğan’dan sadece daha az güçlü ve daha az karizmatik olmadığı, yıllardan beri seçimleri kaybettiği kişiye göre daha az polemikçi olduğu belirtildi.

“KILIÇDAROĞLU DA KÖŞK SEÇİMİ İÇİN GELDİ”

Kılıçdaroğlu’nun da Erdoğan gibi Ağustos ayında düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanabilecek Almanya’daki Türkler’in oylarını almak için geldiği, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu’nun partisinin diğer ülkelerde yaşayan seçmenlere ulaşmak istediğini ifade ettiğini söyledi.

Türkiye dışında 50 ülkede 2,8 milyon seçmenin bulunduğuna işaret edilen haberde, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ne AK Parti’nin ne de muhalefetin şimdiye kadar bir aday açıklamadığına dikkati çekildi.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını koyacağının beklenildiği, ancak resmi olarak açıklanmadığı ifade edilen haberde, muhalefette ise rakip aday olmadığı için durumun zaten karmaşık olduğu kaydedildi.

Haberde Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ortak aday çıkarma çabalarına değinildi.

Kaynak: ensonhaber.com
12589 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

4+9 = ?