mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Cemil Çiçek: Fezlekelere acele inceleme istedim

Editör ~ 05 Mart 2014 ~ Siyaset ~ 48826 Kez Görüntülendi. A- A+

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eki AB Bakanı Egemen Bağış hakkındaki fezlekelerle ilgili açıklamada bulundu.

ACELE İNCELENMESİNİ TALEP ETTİ

Fezlekelerin 28 Şubat’ta Meclis’e geldiğini belirten Çiçek, ilk Genel Kurul birleşiminde bilgiye sunulacağını söyledi. Farklı bir işlem yapılmadığını ifade eden TBMM Başkanı Çiçek, Hukuk İşleri Başkanlığı’ndan konunun acele incelenmesini talep ettiğini savundu.

‘EĞER YAPILAN KANUNSUZ İŞ..’

Çiçek, yaptığı açıklamasında, “Eğer yapılan kanunsuz iş, işlem benden tarafa olan birine yapıldıysa kıyameti koparıyoruz, karşı taraftan birine olunca sesimizi çıkarmıyoruz. Bu da gerçeğe ulaşmada, sonuca varmada işimizi zorlaştırıyor” dedi.

‘KAYIT DIŞI SİYASET YAPANLAR…’

Çiçek, Türkiye’de yasa dışı siyaset yapan unsurların olduğunu, bunu “kayıt dışı siyaset” olarak adlandırdığını belirterek, “Kayıt dışı siyaset yapanların, kayıt içindeki siyasetle ister doğrudan, ister çatışma halindeki ilişkisi yamuk ilişkidir. Doğru ilişki değildir. Türkiye, şimdi bunun sonuçlarını tartışıyor” diye konuştu.

Konuyla ilgili olarak CHP Lideri Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamasında, Cemil Çiçek’i fezlekeleri saklayarak suça ortak olmakla suçlamıştı.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: