mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

2020 Olimpiyatları Tokyo’da düzenlenecek!

Editör ~ 09 Eylül 2013 ~ Spor ~ 543259 Kez Görüntülendi. A- A+

Uzun süredir Olimpiyat Oyunları’na evsahipliği için uğraşan İstanbul, ilk kez bu kadar yaklaşmıştı zafere! Ancak ne yazık ki ilk kez kaldığımız ilk üçten yine ilk kez ilk ikiye kaldık ama final oylamasında Tokyo’nun gerisinde kaldık.

Öncelikle İstanbul ilk defa üçlü finale kaldı… Rakipler Tokyo ve Madrid’di… Herkesin dilinde ”Tokyo ile birlikte finale kalırsak, final oylamasını biz kazanırız. İlk turda Madrid’e oy veren Avrupa ülkelerinin çoğu, Madrid elenirse final oylamasında bize oy verir” tezi vardı.

İlk tur oylamasında Tokyo 1. olurken, İstanbul ve Madrid eşit oy aldı. Bu nedenle, final oylamasında Tokyo ile yarışacak şehrin belirlenmesi için İstanbul ile Madrid arasında ekstra oylamaya geçildi. 

94 IOC üyesinin oy kullandığı ekstra oylamada zafer İstanbul’un oldu. 49 oy alan İstanbul, 45 oy alabilen Madrid’i geride bıraktı ve 2. tur oylamasında Tokyo’ya rakip oldu.

Aslında günlerdir Türk heyetindeki herkesin istediği senaryo buydu; finalde Tokyo ile yarışmak.

Çünkü ilk turda Madrid’e oy veren Avrupa ülkelerinin, ikinci tercihinin İstanbul olacağı düşünülüyordu. Bunun nedeni de öncelikle Avrupa ile Tokyo arasındaki saat ve kilometre farkıydı…

Ancak ne yazık ki bu senaryo gerçekleşmedi. Tokyo, final oylamasında İstanbul’u geride bıraktı ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nın ev sahipliğini kazandı.


Etiketler:

habere yorum yapın

Yorum yapın: