Kılıç: Bir hayali daha gerçeğe dönüştürdük

22 Ağustos 2012
Kılıç: Bir hayali daha gerçeğe dönüştürdük

AK Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, bir hayalin daha gerçeğe dönüştüğünü belirterek, Kop Tüneliyle birlikte Erzurum’un tarihi ipek yolunun merkezi olacağını söyledi.

Doğudan Batıya yüzlerce kilometre duble yol ve köprülü kavşakların tamamlayıcısı olan ve son olarak yüzyılı aşkın bir süredir hayâl edilen Ovit Tüneli projesinin ardından Erzurum, Kop Tüneli ile birlikte Kuzeyden Güneye geniş bir yol ağının merkezindeki konumunu pekiştirecek bir büyük yatırıma daha kavuştuğunu anlatan AK Parti İl Başkanı Murat kılıç , “Yarın temel atma merasimi gerçekleşecek olan bu proje ile Erzurum limanlara artık çok daha yakın olacak. 3 yılda tamamlanması planlanan ve yaklaşık 319 milyon liraya mâl olacak 5 kilometre uzunluğundaki bu tünel ile Kop Dağı geçiş süresi de kısalmış olacak. Kısa vadede ticareti ve turizmi hızla canlandıracak bu proje, uzun vadede ise kısalan yol mesafesi ve seyahat süresi ile de milyonlarca liralık tasarruf sağlayacak olmasının yanısıra Erzurum’un ticaret, sağlık, eğitim ve turizm açısından bir cazibe merkezi olması noktasında da katkı sağlayacaktır. Halımızın desteğini ve duasını arkasına almış olan AK Parti hükûmetinin bölgemize verdiği önem bu büyük bir proje ile bir kez daha gözler önüne serilmiştir” dedi.

Çetin kış şartları ve coğrafi konumu nedeni ile özellikle kış aylarında ekiplerin yoğun gayretine rağmen zaman zaman ulaşımında güçlük yaşanan Kop Geçişi, bu tünel ile birlikte aşılması gereken bir engel olmaktan çıkıp, AK Parti hükûmetinin gücü ve azimli çalışması sayesinde bir gurur abidesi olacağını kaydeden Kılıç, daha sonra şunları kaydetti; “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu devlet erkânımızın ve çeşitli kesimlerden çok sayıda katılımcının da iştirak edeceği bu büyük törene bütün halkımızı davet ediyor; AK Parti iktidarı ile gerçekleşen bir büyük projenin daha heyecanını ve gururunu en kalbi duygularımızla, bütün halkımız ile paylaşıyoruz. Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, projenin gerçekleşmesinde emeği olan herkese saygı ve şükranlarımızı sunuyoruz.

TERÖR HİZMETLERİMİZİ ENGELLEYEMEYECEK

Son derece büyük yatırımların ve atılımların ardı ardına ülkemize kazandırıldığı, devletimizin hem bölgesel hem uluslarası anlamda bir güç ve denge merkezi olma yönünde büyük ve sağlam adımlar attığı, hayallerin gerçek olduğu bu dönemde dış güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunların sonuncusuna maalesef geçtiğimiz gün Gaziantep’te bir kez daha şahit olduk. Ramazan Bayramı gibi mübarek ve mutlu bir bayrama gölge düşüren; milletimize bayram günü bu acıları yaşatan bölücü terör örgütünü ve destekçilerini bir kez daha lanetlerken, terörün ve bu menfur saldırıların ülkemizdeki birliği, beraberliği ve ülkemize hizmet etmekteki bu kutlu yarışı asla zedeleyemeyeceğini de bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu vesile ile halkımızın geçmiş Ramazan Bayramını bir kez daha tebrik ediyor, gerek Gaziantep’te hayatını kaybeden vatandaşlarımıza gerekse trafik kazası sonucu şehit olan askerlerimizin yanı sıra hain bölücü örgütün mayınlı saldırısında şehit olan askerlerimize de Allah’tan (C.C) rahmet, ailelerine ve ülkemize baş sağlığı diliyoruz.”

Etiketler :

Kullanıcı Yorumları


Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?





Benzer Haberler


Sağlık Bakanlığı’na 10 bin yeni personel
02 Ocak 2014, Yorum Yapılmamış
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun esnaf ziyareti
02 Ocak 2014, Yorum Yapılmamış
İsmet Yılmaz’dan bedelli açıklaması
07 Aralık 2013, Yorum Yapılmamış
Köprülerdeki ücretsiz geçiş sona erdi
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Japon gazetecinin son görüntüleri
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Erdoğan teyzesinin cenazesinde konuştu
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış