Vatikan’da köstebek soruşturması

14 Ağustos 2012
Vatikan’da köstebek soruşturması

 Vatikan’da bir süredir devam eden ve kamuoyunda “Vatileaks-Köstebek” ismiyle anılan soruşturmanın bir numaralı ismi olan ve Papa’nın yazışmalarını sızdıran yardımcısı Paolo Gabriele’nin, belgeler dışında başka şeyler de çaldığı ve bir suç ortağı olduğu iddia edildi.

KÖSTEBEK SORUŞTURMASI

Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi açıklamasında, devam eden “Köstebek” soruşturmasında, Papa 16. Benediktus’un eski özel yardımcısı Paolo Gabriele’nin belge sızdırmak dışında Papa’ya ait 100 bin avro değerinde bir çek ile bir külçe altın çaldığı sonucuna ulaştıklarını belirtti.

AĞIR HIRSIZLIK SUÇUNDAN DAVA

Lombardi, Gabriele ile işbirliği yapan biri olduğunu ilk kez açıklayarak, bu kişinin Vatikan Devlet Sekreterliği’nde analist programcısı olan İtalyan vatandaşı Claudio Sciarpelletti’nin olduğunu ileri sürdü. Lombardi, ikili hakkında “ağır hırsızlık” suçundan dava açıldığını duyurdu.

Sözcü Lombardi, İtalyan vatandaşı olan Sciarpelleti için uluslararası yargı sürecine gerek olmadığını, kendisinin bir Vatikan çalışanı olarak soruşturulduğunu dile getirdi.

ÖZÜR MEKTUBU YOLLADI

Federico Lombardi, Papa’nın özel yazışmaların sızdırılmasıyla ilgili soruşturmanın ayrıca devam edeceğini, bugün açıklanan “ağır hırsızlık” süreciyle ilgili 20 Eylül’den önce bir gelişme olmayacağını da kaydetti.

Sözcü Lombardi, Gabriele’nin soruşturmayı yürüten kardinaller komisyonu aracılığıyla Papa’ya bir özür mektubu yolladığını da sözlerine ekledi.

Etiketler :

Kullanıcı Yorumları


Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?





Benzer Haberler


Öğretmene taciz suçlaması
14 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Rusya’nın başkenti Moskova’da PKK konseri
14 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Askerlere fuhuş cezası
14 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Esad Çin’den yardım isteyecek
14 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
FT: Türkiye çiğneyeceğinden fazlasını ısırdı
14 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış