Düşürülen uçağın pilotu muhaliflerin elinde

14 Ağustos 2012
Düşürülen uçağın pilotu muhaliflerin elinde

Muhaliflerin yayınladığı görüntülerde esir edilen pilotun sağlık durumunun iyi olduğu görülüyor.Özgür Suriye Ordusu, Deyr Ez Zor’un Muhasan bölgesinde Suriye ordusuna ait MİG 23 sava uçağını düşürdüğünü duyurmuştu. Muhalifler sosyal paylaşım sosyal paylaşım sitelerinde uçağın düşme anı ile sağ ele geçirilen pilotun görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde yüzü kanlar içinde bulunan pilotun yanı sıra çevresindeki Özgür Suriye Ordusu askerleri dikkat çekiyor.Görüntülerde konuşan ve kendisini tümen komutanı Yüzbaşı Ebu El Feyz olarak tanıtan muhalif komutan, Deyr Ez Zor’un Muhasan bölgesinde düşürüldüğünü ifade ederek, pilotun sağ olarak ele geçirildiğini anlatıyor.

Kendisini Pilot Albay Muhammed Süleyman olarak tanıtan pilot ise Muhasan’ı bombalarken uçağın düşürüldüğünü ifade ederek, yüzündeki kanların ise düşme esnasında oluştuğunu anlatıyor. Özgür Suriye Ordusunun kendisine iyi davrandığını ve yaralarını detavi ettiğini anlatan esir pilot, ordu içindeki askerlere Esed rejiminden ayrılma çağrısında bulunuyor.

Özgür Suriye ordusu komutanı ise esir pilota islam dininin, ahlakın yanı sıra esir hukukuna uygun bir şekilde davranacaklarını ifade ediyor.

Etiketler :

Kullanıcı Yorumları


Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?





Benzer Haberler


Sağlık Bakanlığı’na 10 bin yeni personel
02 Ocak 2014, Yorum Yapılmamış
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun esnaf ziyareti
02 Ocak 2014, Yorum Yapılmamış
İsmet Yılmaz’dan bedelli açıklaması
07 Aralık 2013, Yorum Yapılmamış
Köprülerdeki ücretsiz geçiş sona erdi
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Japon gazetecinin son görüntüleri
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Erdoğan teyzesinin cenazesinde konuştu
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış