CHP heyeti Tunceli’de

14 Ağustos 2012
CHP heyeti Tunceli’de

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının ardından Tunceli’de çalışmalarını yürüten CHP heyeti, saat 17.30 da kitlesel basın açıklaması yaptı.Belediye yeraltı çarşısı üzerinde CHP heyeti adına açıklamayı Milletvekili Levent Kök yaptı.Yapılan açıklamada, bu eylemin ülkenin barışına katkı sağlamayacağının açık olduğu belirtilerek şöyle denildi: “Tam tersine diyaloga en çok ihtiyaç olduğu bir zamanda gerçekleştirilmesi şiddeti daha artırıp toplumu kutuplaştıracaktır.

Fikirleri ve duruşuyla barıştan yana şiddete karşı olan, insan hakları savunucusu ve TBMM insan hakları komisyonu üyesi Aygün’e yönelik yapılmış eylem kamu vicdanını yaraladı.Bu nedenle demokrasiye, barış ve özgürlüğe katkı sağlamak üzere Aygün’ün bir an önce serbest kalması gerekmektedir. Aygün’e karşı yapılan bu eylem onu oylarıyla seçip meclise gönderen Tunceli halkına haksızlıktır.

Demokrasi ve insan hakları, özgürlük ve barış isteklerinin en yüksek sesle dile getirilen Tunceli’de en temel insan hakkına yapılan bu hareketin kabul görmeyeceği açıktır.”

Etiketler :

Kullanıcı Yorumları


Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?





Benzer Haberler


Sağlık Bakanlığı’na 10 bin yeni personel
02 Ocak 2014, Yorum Yapılmamış
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun esnaf ziyareti
02 Ocak 2014, Yorum Yapılmamış
İsmet Yılmaz’dan bedelli açıklaması
07 Aralık 2013, Yorum Yapılmamış
Köprülerdeki ücretsiz geçiş sona erdi
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Japon gazetecinin son görüntüleri
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış
Erdoğan teyzesinin cenazesinde konuştu
22 Ağustos 2012, Yorum Yapılmamış