mobil haber uygulaması
Türkçe Konuş
haber oku

Sıra Samsung da… Samsung, Apple’ı Dava Etmeye Hazırlanıyor!

Ufuk Karaca ~ 26 Eylül 2012 ~ Teknoloji ~ 1717 Kez Görüntülendi. A- A+

Samsung’un Apple’a karşı hazırladığı plan ortaya çıktı ve iPhone 5’te LTE kullanımı yüzünden Apple’a patent davası açacağı iddiaları firma yetkilileri tarafından onaylandı.

samsung-apple

Apple, Samsung’a karşı 1 milyar dolarlık bir dava kazanmış olabilir ama bu asla son patent davası değildi. Hatta aradan geçen birkaç haftalık sürenin ardından Samsung, iPhone 5’te LTE teknolojisini kullanan Apple’a patent davası açmaya karar verdi.

Yarın düzenlenecek olan iPhone 5 etkinliğinde, yeni nesil iPhone’un tüm teknik detayları ortaya çıkacak ve LTE teknolojisinin kullanılıp kullanılmadığı da belli olacak.

Yeni nesil bir akıllı telefon olması nedeniyle yüksek ihtimalle iPhone 5’te LTE’nin de kullanılmış olacağı düşünülüyor ve Samsung elinde bulundurduğu LTE patenti ile Apple’ı dava etmeye hazırlanıyor.

Bu haberler ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra firma yetkilileri tarafından da onaylanınca, Apple’ın hisseleri yüzde 2.6 oranında düşüş yaşadı bile.

Hisseler yarın tanıtılacak iPhone 5 ile yeniden yükselişe geçecektir fakat Samsung’un elinde bulunan patente karşı nasıl bir savunma gerçekleştirileceği merak ediliyor.

Kaynak; shiftdelete.net


Etiketler: , , , , , ,

habere yorum yapın

Yorum yapın: