Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Türk bayrağının gizli kodları

Editör | 30 Ağustos 2012 | Gündem A- A+

Türk bayrağının gizli kodları

Araştırmacı tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Türk bayrağında yer alan hilalin ‘İslam’ anlamına geldiğini, bayrakta yer alan 5 köşeli ay-yıldızın da ‘İslamın 5 şartı’nı simgelediğini savundu.

“BAYRAĞIN GİZLİ ŞİFRELERİNİN OLDUĞUNU ÖĞRENDİM”

İstanbul’a Osmanlı arşivlerini araştırmak için geldiğini ifade eden Yurtsever, “Topkapı Sarayı’na da uğradım. Topkapı Sarayı’nın ‘Babı Hümayun’ adı verilen birinci kapısının alın kısmında ‘Ayyıldız’ şekillerini gördüm. Bugünkü Türkiye Devleti bayrağının Osmanlı’dan miras kaldığı görüşlerini kanıtlayacak arşiv belgeleri, Topkapı Sarayı’nda bulunan bayraklar, nişanlar ve semboller üzerinde araştırmalarımı sürdürdüm. Günümüzde kullanılan Türkiye Devlet bayrağının anlamını tarihin derinliklerinden alan gizli şifreleri olduğunu öğrendim” dedi.

“HİLAL, İSLAM’DAKİ HİCRETİ TEMSİL EDER”

Yurtsever, Türk bayrağındaki hilalin çizimi ve gizli anlamı ile ilgili araştırmalar yaptığı esnada uzman hocaların çocukluk yıllarında Fatih Sultan Mehmet’e hilal şeklini çizmeyi öğrettiği bilgisine ulaştığını dile getirdi. ‘Hilal, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi esnasında gökyüzünde ay ve hilal şekli vardır” diyen Yurtsever, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Osmanlı bayraklarındaki hilal şekli İslam’ı ve hicret olayını sembolize eder. Osmanlı’nın kullandığı 3 hilal şekilli bayrak İslamiyeti güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar bütün dünyaya yayma düşüncesinin karşılığıdır.”

“YILDIZ, İSLAMIN 5 ŞARTINI TEMSİL EDİYOR”

Fatih Sultan Mehmet’in Çanakkale Boğazı’nın Gelibolu sahillerine yaptırdığı Kilitbahir Kalesi’nin 3 hilal şeklinde yapıldığına dikkat çeken Cezmi Yurtsever, “Osmanlı ve Türkiye bayraklarındaki hilal şekli Fatih Sultan Mehmet’in kalıcı kıldığı kutsal bir semboldür. Hilal, ‘İslam’ anlamına gelir. Bayraktaki 5 köşeli ayyıldız ise İslam’ın 5 şartı anlamında” ifadesini kullandı.

Türk bayrağındaki hilal ve ayyıldız simgelerinin tanzimat reformları döneminde Padişah Abdülmecit zamanında kabul edildiği hatırlatan Yurtsever, bayrağın al renkli olmasının ise ‘Vatanı savunma uğruna cihat mücadelesi verme ve şehit olma’ düşüncesinin karşılığı olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: ensonhaber.com
4168 Kez Görüntülendi.
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: