Editör | 27 Haziran 2012 | Ekonomi A- A+
İDO’nun CEO’su Önder Sezgi, “İDO’nun daha iyi hizmet vermesi için çalışıyoruz. İDO’yu alan ortakların ‘Hemen para kazanalım, şirketi satıp kâr edelim’ gibi bir hedefi yok. Uzun vadeli düşünüyorlar. Çalışmalarımızı da bu yönde yapıyoruz. Eğer attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değmiyorsa geri adım da atarız” dedi.
Özelleştirme sonrasında İDO ile ilgili şikayetler son günlerde tavan yaptı. Yolcu ve araca ayrı ücret alınması, bilet alanlardan detaylı bilgi istenmesi, internet sitesi ve çağrı merkezinden bilet alınamaması, bu nedenle son anda yüksek ücretler ödeyerek bilet almak zorunda kalınması, en fazla gündeme gelen şikayetler oldu. Tatil döneminin başlamasıyla yüksek fiyatlarla ilgili şikayetler tekrar gündemin ilk sırasına yerleşirken, İDO’dan bir hamle geldi ve 4 hatta fiyatlar 1 Temmuz-15 Ağustos arasında 51-85 TL arasında değişen fiyatlarda sabitlendi.
“KENDİMİZİ ANLATAMADIK”
Özelleştirme sonrasında Katar Airways, Pegasus gibi şirketlerin de aralarında olduğu 30’un üzerinde havayolu şirketinin kullandığı yazılımı aldıklarını ve bu çerçevede satış sistemlerini yenilediklerini kaydeden Sezgi, “Eski sistem ihtiyaçlara cevap vermiyordu. Fakat çok büyük alışkanlıklar söz konusu olduğu için müşterilerimiz zorlandı. Geçiş döneminde yaşanan sıkıntılar bizi de çok üzdü. Fiyat konusundaki şikayetlerin ise çoğunun haklı olmadığını düşünüyoruz. İddia edildiği gibi yolcu ile araçtan ayrı ücret almıyoruz. Fiyat aynı, sadece gelen talep doğrultusunda 2 ayrı bilet düzenliyoruz” diye konuştu.
Sezgi, araçla yolcuya ayrı biletlendirmeyi müşterilerden gelen talep üzerine hayata geçirdiklerini, toplam fiyatın aynı kaldığını yineledi. Sezgi, “Yolcularımızın yüzde 7-8’i sadece araçlarını göndermek istediklerini, sürücü ücreti ödemek istemediklerini anlattı. Bunun üzerine faturayı böldük. Ama bu uygulama da çoğunluğu rahatsız ediyorsa değiştiririz” değerlendirmesini yaptı.
Yenikapı-Yalova’da 144 koltuğu yaya yolcuda 8 liraya, Pendik-Yalova’yı ise 6 liraya indirdiklerini, Bursa’ya gidişte İDOBÜS için ortalama fiyatlarının 11 TL olduğunu dile getiren Önder Sezgi, aynı hatta en ucuz otobüsün fiyatının bile 24-25 lira olduğunu hatırlattı. Sezgi, sözlerini şöyle sürdürdü:
“ISRARCI OLMAYACAĞIZ”
“Bursa-Bandırma hattında araçlarla ilgili şikayetler var. Yeni uygulamalarımızla bu şikayetlerin biteceğini düşünüyoruz. Bursa’da analiz yaptık. Ortalama fiyat Bursa’da 25, bandırma da 42 lira civarında. Bussiness Class oluşturduk. 10 lira farkla film seyredebiliyor, istediğiniz yemeğin siparişini verebiliyorsunuz. Farklı hizmetlerimiz de olacak. Tüm şikayetleri değerlendiriyoruz, detaylı olarak inceliyoruz. Haklılık payı olanlar için düzeltmelerimizi yapıyoruz. Yolcularımızın şikayetçi olduğu konularda ısrarcı olmayız. Biraz kendimizi anlatmakta eksik kaldığımızı farkettik. Artık kendimizi daha fazla anlatacağız.”
Kaynak: ensonhaber.com