Hoşgeldiniz  
satılık haber domainleri

Bu marka suları almayın!

Ufuk Karaca | 29 Temmuz 2012 | Son Dakika A- A+

Bu marka suları almayın!

Bu marka suları almayın! Haklın sağlığı ile oynayan 5 su markası Sağlık Bakanlığı tarafından tespit edildi!

İçinde ‘dışkı’ olduğu gerekçesiyle İstanbul’da halk sağlığını tehdit ettiği belirtilen damacana su markaları teşhir edildi. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı tespitin ardından açıklanan listede 5 marka var. Bunlar arasında Aytaç grubunun su kategorisindeki ikinci markası ‘ALPS’ de yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı listeye göre, “Buzada”, “Erpınar”, “ALPS”, “Kenvansaray” ve “Yalısu” markalarının halk sağlığına zararlı olabilecek damacana suyu olarak tespit edildi. Bakanlık yapılan analizlerin İstanbul genelinde faaliyette olan 61 dolum tesisinden damacana suyu markalarını kapsadığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı dün yaptığı yazılı açıklama ile halk sağlığına uygunsuz olan firmaları teşhir etti. Halkın güvenliğini yakından ilgilendiren damacana sularının yakından takip edildiğini belirten Bakanlık, “İçme kullanma sularının takibini düzenleyen mevzuatımız AB standartlarında usul ve esaslar içermektedir. Ambalajlı içme suları da bu çerçevede, halk sağlığı müdürlüklerince ve bakanlığın merkez teşkilatlarınca mevzuata uygun olarak denetlenmektedir. Bu denetimler esnasında su dolum tesislerinden ve piyasadan numuneler alınmakta ve analizler yaptırılmaktadır” dedi.

Sıcakların etkisi var mı?
Bakanlık tarafından yapılan takiplerde gerek şebeke suları gerekse ambalajlı sularda uygunsuzluk tespit edilmesi halinde, halkın sağlığını korumanın ana hedefi doğrultusunda gerekli adımların bilim adamları ile yakın temas içinde kararlılıkla atıldığının belirtildiği açıklamada, hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesiyle temmuz ayında 81 ilde rutin denetimlerin artırıldığı bildirildi.

Buzada
İstanbul’da faaliyet gösteren Buzada, 2008 yılında kuruldu. Şirketin internet sitesinde, “Buzada suyunun tüm Marmara bölgesinde satış ve pazarlanmasıda ana hedefimizdir” ifadesi yer alıyor. 19 litrelik damacana su üretimi bulunan şirketin fabrikası Silivri’de kurulu. Şirketin sahip olduğu sertifikalar sited sıralanıyor: ISO 22000 Gıda Güvenliği Sertifikası, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası, Akduman Marka Tescil Sertifikası, Buzada Marka Tescil Sertifikası… İnternet sitesindeki en son analiz raporu 10 Mayıs 2012 tarihinde yapılmış ve analiz sonucunun “mevzuata uygun olduğu” belirtilmiş.

Kervansaray
Kervansaray tanıtımını internette bir blog adresi üzerinden (günlük) yapıyor. İnternet sitesi olmayan Kervansaray’ın blog sitesinde, “Doğal kaynak suyumuz temizilik açısından olsun servis açısından olsun 1 numaralı hizmet verdiğimize inanıyoruz ve inandırıyoruz” deniliyor.

Erpınar
Şirketin internet sitesinde, “Suyumuz Belgrat Ormanlarının içinden çıkan tarihi Binbaşı Çeşmesi suyunun kaynağından olup 1941 yılında Topçu Taburu Komutanı Kenan Ersezer tarafından bulunmuş ve yıllardır üstün kalitesiyle ün yapmıştır” deniliyor. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 22000: 2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarına sahip olduğu bilgisi var. Şirket 200 CC’lik bardak su, 19 litrelik damacana su ve 19 litrelik geri dönüşümsüz damacana su üretiyor.

Alps
Aytaç Su’yun ikinci kalite su markası olarak ifade ediliyor. Edinilen bilgilere göre, analiz sonuçlarını bekleyen şirket, Alps Su’nun tanıtımını henüz yapmadı. Alps’in üretimi İstanbul’da yapılıyor. 1994 yılında kurulan Aytaç Su, 1997 yılında Yimpaş Holding bünyesine katıldı. Şirketin Bolu ve Yozgat’ta iki fabrikası bulunuyor.

Yalısu
Şirketin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Istıranca ormanlarının derinliklerinden Quartz Kayalarının arasından kaynayan sulardan üretim yapıyor. Sitede gerekli olan tüm standartlara uyumlu olunduğunu gösteren belgeler yayımlanıyor.

Kapağa dikkat!
Sağlık Bakanlığı kesintisiz denetimleri sırasında hal sağlığına zararlı olabilecek tespitleri internet sitesinden duyurmaya devam edeceğini açıkladı. Bakanlık teşhir açıklamasında damacana su alırken dikkat edilmesi gereken konuları da sıraladı.
– Yetkili bayii ve satıcıdan satın alınmalı.
– Çizik kirli ve suyun tabi rengini göstermeyecek matlıkta olmamalı.
– Güneşte yüksek veya çok düşük ısıda tozu ortamlarda bulundurulmamamlı.
– Tüp gaz ile aynı ortamda taşınmalalı ve depolanmamalı.
– Kapak emniyet bandı etiket ve gördevsinde bulunması gereken marka isimleri aynı olmalı.
– Üretim ve son kullanma tarihine dikkat edilmeli.”

Kaynak; Milliyet Gündem.

6207 Kez Görüntülendi.
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

web tasarımı

firma rehberi
© 2017 HaberMatik V2 ~ Site içeriği örnek olarak hazırlanmıştır, sitede yer alan logoların telif hakları kendi markalarına aittir.
HaberMatik, Marka Tescili ve 5846 sayılı "Fikir ve Sanat. Eserleri Kanunu" ile korunmaktadır.
Tasarım ve kodlar tescillidir, izinsiz kullananlar telif haklarından doğan bedeli peşinen ödemeyi kabuletmiş sayılır.
Reklamı Gizle
  Ayarları Gizle  
Haber Yazılımı

 Tasarım Rengi: