logo

hosting
10 Nisan 2013

Orhan Gencebay’dan Bahçeli’ye yanıt

Orhan Gencebay’dan Bahçeli’ye yanıt

Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu yazılı açıklamala ile hükümet tarafından belirlenen Akil İnsanlar Heyeti’ni sert bir dille eleştiren Bahçeli, dünkü grup toplantısında da bu heyetteki isimlere yönelik sert ifadeler kullanmıştı.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli heyetle ilgili olarak şu ifadelere yer vermişti: “Tatar Ramazan herkesi Abdurrahman Çavuş mu zannetmektedir? Ölen PKK’lılara şehit diyen Mükremin Çıtır herkesi Feriştah olarak mı görmektedir? Hülya Koçyiğit çözümü mü yoksa filmlerdeki sahneleri mi anlatacaktır? Türk bayrağı yerine devlet bayrağı denilmesini isteyen hastalıklı zihniyet mi barışı sağlayacak? Enteresan filmlerle adı anılan Lale Mansur mu barış konferansı verecektir?”

”KİMSE BİZE DAYATMA YAPMADI”

Bugün gazetesinden Serkan Bal’a konuşan halk müziğinin sevilen sesi Orhan Gencebay, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine, “Bu talep bizden gelmedi. Göreve devletimiz çağırmıştır. Biz de icabet ettik. Geniş kitlelerin sevdiği bir sanatçı olarak elimizden geleni yapmaktan gurur duyacağız. Önümüzdeki günlerde yapmamız gerekenler daha da netleşecektir. Kimse bize dayatma yapmadı” sözleriyle yanıt verdi.

”VATAN İÇİN GEREKİRSE ÖLÜRÜZ”

Her zaman sağduyudan yana olduğunu belirten Gencebay, fikirlerinin ve duruşunun belli olduğunu dile getirdi. Vatan için gerekirse ölebileceğini belirten Gencebay, şöyle devam etti: “Ben yıllar önce 1997’de ‘Gelin Birlik olalım. Çok geç olmadan’ diye seslenen biriyim. Yıllardır boynumda barış simgesi olan bir kolye taşıyorum. 1975 yılında ‘Batsın bu dünya’yı mutlu, barış içinde aydınlık bir Türkiye için söylemiştim. Üç yıl önce ‘Vatan Sağolsun’ diye bir şarkı yaptım. Ben tüm bu bestelerimi hümanist bir düşünceyle hayata geçirdim. Vatan için gerekirse ölürüz. Ata’mızın dediği gibi, maksat vatansa gerisi teferruattır. Barış hepimizin isteğidir. Ben 300 milyon tirajı olan bir insanım. Bu dünya çapında bir ilgidir. Bu gönül dostluğunu kimse bozamaz.”

Kaynak: ensonhaber.com
1269 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?