logo

hosting
10 Nisan 2013

Offshore Leaks’teki 30 Türk

Offshore Leaks’teki 30 Türk

Posta Gazetesi yazarı Nedim Şener, dünyayı karıştıran Offshore Leaks skandalını köşesine taşıdı. Aralarında dünya devlet başkanları ve çocuklarının da bulunduğu bir çok ünlü ismin gizli hesapları deşifre oldu.

Posta’dan Nedim Şener, Offshore Leaks listesindeki 30 Türk’ün ismini köşesinde paylaştı.

İşte Nedim Şener’in bugün köşesinde paylaştığı liste

TÜRKLER OLMAZ MI?

Dünyanın 170 ülkesinin adının geçtiği bir olay da hele hele vergi kaçırma, yolsuzluk, rüşvet, kara paradan bahsedilen bir yerde Türklerin adının geçmemesi mümkün mü? Bir süredir temasta olduğum ICIJ’daki meslektaşlarımız Türkiye ile ilgili belge ve bilgileri de yakında yayınlayacaklarını bana söylediler. Önceden 30 ismi de benimle paylaştılar.

LİSTEDE ŞİMDİLİK ÜNLÜLER VE SİYASETÇİLER YOK

Bana verilen isimler arasında siyasetçiler ve ünlüler yok. Herhalde onları kendileri açıklamak istediler. Zaten belge sayısı çok olduğu için çalışma bir yıl kadar sürecekmiş. Bana yeni isimler ve belgeler ulaştıkça sizlerle paylaşacağım. İşte ICIJ’nin bana ‘şimdilik kaydıyla’ verdiği ‘Offshore Leaks’ belgelerindeki Türkler:

Soyadlarını şu aşamada rumuzluyorum. “Hilmi A., Emine N.O., Süha B., Burak C., Burak A., Tülay U., Ömer H.K., Mehmet T. K., Çalıs K., Önder U. Ahmet K. E., Murat S., Hakan G. K.K.E. Şirketi, Safi B., Osman M. K., Orhan K., Feray A., Altan B., Zeynep G.L., Şebnem Y. Y., Murat K., Oktay B., Mehmet E.A., Cumhur G., Soner Ö. Ismail E.A., Fikret C..”

LİSTEDE BAŞKA KİMLER VAR

Bazı isimler hakkında küçük ipuçları vereyim: ‘Offshore Leaks’ belgelerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun hazırladığı bir raporda yolsuzluk yaptığı ortaya çıkan bir Tekel ile ilgili bürokratın adı yer alıyor. Ayrıca az gelişmiş bir ülkede enerji alanında faaliyet gösteren ve adı rüşvet iddialarına karışan şirket ile ortaklarının da British Virgin Adaları’nda hatırı sayılır offshore hesapları bulunuyor. Şimdilik bu kadar…

Kaynak: ensonhaber.com
1047 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?