logo

hosting
24 Mayıs 2014

Marmara’da Deprem

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremde İstanbul güçlü şekilde sallandı.

Gökçeada açıklarında meydana gelen deprem, 6,7 büyüklüğünde.

Saat 12.26 sıralarında İstanbul’da uzun süren bir sarsıntı yaşandı.

Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre Gökçeada’nın batısında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi, Yunanistan Kamariotissa Adası merkezli olduğunu duyurduğu depremin büyüklüğünü 6.4 olarak açıkladı.

Deprem, Manisa, İzmir, Çanakkale, Bursa, Antalya, Kütahya ve Balıkesir’de de hissedildi.

Yaşanan deprem, insanları sokağa dökerken, telefon hatları da bir süre kilitlendi.

AFAD’DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın internet sitesinde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı.

Depreme en yakın yerleşimlerin Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine bağlı Uğurlu (29.76 kilometre), Şirinköy (32.05 kilometre) Dereköy (34.16 kilometre), Tepeköy (38.05 kilometre) ve Zeytinli (41.99 kilometre) olduğu kaydedildi.

BALIKESİR

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem Balıkesir’de de hissedildi.Depremle birlikte çok sayıda vatandaş bulundukları binaları terk etti. Çok korktuklarını söyleyen vatandaşlar, yakınlarına cep telefonu ile aramaya çalıştı.

YALOVA

Merkez üssü Gökçeada olan 6,5 büyüklüğündeki deprem Yalova’da insanları sokağa döktü.Öğle saatlerinde Marmara ile Ege’de birçok şehirde hissedilen deprem, Yalova’da da insanları sokağa döktü. İnsanlar şiddetli sarsıntının ardından korkuyla ev ve iş yerlerinden sokaklara fırladı. Bir kadının, binanın şiddetle sallanmasına rağmen, “Çocuğum içeride” diyerek Çocuk Etüt Merkezi’ne girdiği görüldü.

KOCAELİ

Ege Denizi’nde meydana gelen deprem Kocaeli’den de hissedildi. Vatandaşlar binaları tahliye ederek, telefonlarla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

SAKARYA

Gökçeada açıklarında meydana gelen deprem Sakarya’da vatandaşları sokağa döktü. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nde büyük yıkımın yaşandığı kentte büyük korku yaşandı.

Sarsıntıyla birlikte iş yerlerinde ve evlerde bulunan vatandaşlar, kendilerini dışarı attı. Büyük korku yaşayan vatandaşlar, cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştı. Yoğunluk nedeniyle telefon hatlarında sorun yaşandı.

BURSA

Merkez üssü Gökçeada olan deprem Bursa’da da hissedildi. İnsanlar panik halinde sokaklara çıktı. Sokaklar insanlarla dolarken, herkes cep telefonlarıyla yakınların ulaşmaya çalıştı. Cep telefonları uzun süre çalışması. Bazı vatandaşlar ise yaşanan paniği cep telefonlarıyla görüntüleme derdine düştü.

EDREMİT

Balıkesir’in Edremit ilçesinde meydana gelen deprem halkı sokağa döktü. Edinilen bilgiye göre, Gökçe ada merkezli meydana gelen deprem Edremit körfezinde de hissedildi. Paniğe kapılan insanlar binaları boşaltırken, özellikle Çayiçi Caddesi’ndeki bir dershanedeki onlarca öğrenci kendini dışarı attı. Bazı öğrenciler fenalık geçirirken, arkadaşları sakinleştirdi.

GEMLİK

Ege depremi Bursa’nın Gemlik ilçesine de paniğe sebep oldu. Öğle saatlerinde merkez üstü Gökçeada olan açıklarında 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı Ege ve Marmara bölgelerinde hissedilirken, Gemlik’te de etkili oldu.Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi’nden alınan bilgiye göre, saat 12.25’te 6.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 20 saniye kadar süren sarsıntı Ege ve Marmara bölgelerinde paniğe sebep oldu.

ESKİŞEHİR

Ege Denizi’nde Gökçeada yakınlarında meydana gelen deprem Eskişehir’de de hissedildi.

Ege Denizi’nde Gökçeada yakınlarında meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki deprem, Eskişehir ve bölgesinde de hissedildi. Sarsıntıyı yaşayan vatandaşlar, korku ve panikle ev ve dükkanlarından çıkarak kendilerini sokağa attı. Depremde can veya mal kaybı olup olmadığının belirlenmesi için araştırma başlatıldı.

3504 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

3+9 = ?