logo

hosting
06 Eylül 2014

IŞİD milliyeti ezber bozdu

IŞİD’in içindeki yabancı savaşçıların milliyeti herkesi şaşırttı, en çok katılımın Rusya’dan olduğu ortaya çıktı.

Merkezi Washington’da bulunan PEW Araştırma Merkezi yayınladığı raporda, farklı ülkelerden Suriye ve Irak’a savaşmak için giden kişiler arasında Rusya ve Tunus vatandaşlarının ilk sırada yer aldığını kaydetti.

Lübnanlı araştırmacı yazar Ali Hüseyin, “Toplumun bir kesimi siyasi baskıya maruz kalıyor. Kasıtlı olarak sosyal ve ekonomik ihmale maruz bırakılıyor. Bu kişilerin maruz kaldıkları zulümden kurtulacak güçte olmaması, söz konusu kesimin içindeki bazı kişileri, kendilerine yapılanlara tepki olarak yanlış davranışlara sevk ediyor” şeklinde değerlendirdi.

Hüseyin, bu ülkelerde, “baskı ve dışlama politikasının uygulanması ve şiddete uygun ortam hazırlaması nedeniyle sivillerin ‘fanatik’ kişilere dönüşerek savaşa gittiklerini” savundu.

EN ÇOK RUSYALI VE TUNUSLU VAR

IŞİD bünyesine en çok Rusya Federasyonu’ndan savaşçının katıldığını ileri süren Hüseyin, Rusya’nın, Çeçenler ve diğer Müslüman azınlıklara yönelik işlediği savaş suçlarının çok açık olduğunu belirterek, “Tunus için de durum çok farklı değil. Tunus’ta devrik lider Zeynel Abidin döneminde yaşanan siyasi, ekonomik ve sosyal baskı şu anki ortamı doğurdu” dedi.

1595 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+5 = ?