logo

hosting
10 Nisan 2013

Kayısı altın değerinde

Kayısı altın değerinde

İlçeye bağlı Üçtepe köyünde Ömer Sevindik tarafından 3 dekar alanda yetiştirilen erkenci “ninfa” cinsi kayısının hasadı yapıldı. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, hasat sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada,ilk ürünün İstanbul’daki bir firma tarafından kilosu 70 liradan alıcı bulduğunu söyledi.

Çiftçilere alternatif ürün yetiştiriciliğini tavsiye ettiklerini belirten Dölek, şunları kaydetti:

ERKENCİ KAYISIYA TALEP İSTANBUL’DAN GELİYOR

“Erkenci ve alternatif ürün yetiştiren çiftçilerimiz her zaman kazanıyor. Çiftçimiz Ömer Sevindik de domatese alternatif olarak kayısı yetiştirerek kazançlı çıktı. Diğer çiftçilerimize de erkenci ve alternatif ürün dikmelerini öneriyoruz. Erkenci kayısı şimdilik iç piyasaya gidiyor ve talep İstanbul’dan geliyor. Ürünün İstanbul’da 70 liradan alıcı bulması çiftçimiz adına sevindirici bir durum.”

EN İYİ ÜRÜN YETİŞTİRİCİ

Erkenci ürün yetiştirmesi nedeniyle Ziraat Odası tarafından “En iyi ürün yetiştirici” sertifikası verilen Sevindik de domatese alternatif olarak yetiştirdiği erkenci kayısının veriminin de fiyatının da iyi olduğunu söyledi.

Hasat ve elde edilen gelir nedeniyle mutlu olduğunu anlatan Sevindik, “Kayısı yetiştirdiğim yer daha önce domates serasıydı. Geçmiş yıllarda domates para etmediği için alternatif olarak erkenci cins kayısı diktim. Bu yıl ağaçlar meyve verdi ve ürünün kilosu 70 liradan alıcı buldu. İki seram daha var, onlara da kayısı dikeceğim. Çünkü domatese göre bu ürünün bakımı kolay ve fazla masrafı da yok” diye konuştu.

Kaynak: ensonhaber.com
959 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+1 = ?