logo

hosting
26 Nisan 2014

Kadir Mısıroğlu: Ermeni olayları soykırım değil mukatele

Kadir Mısıroğlu: Ermeni olayları soykırım değil mukatele

A Haber’de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre Programı’na konuk olan tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu, Ermeni Soykırımı İddiaları ve Başbakan Erdoğan’ın taziye mesajı ile ilgili açıklamalarda bulundu:

 

Mısıroğlu: Ermeni olayları soykırım değil mukatele İZLE

“BAŞBAKAN’IN TAVRI, SOMANLI İLE PARALELLİK GÖSTERİYOR”

“Başbakanın tavrı Türkiye’nin realitesine adettir. Bir hatanın dönüm noktasıdır. Sayın Başbakanın bu tavrı Osmanlı’nın tavrıyla paralellik gösteriyor. Osmanlı Devleti 1397 tane adamı, Ermenileri koruyamadın diye mahkum etmiş. Bunların 16’sı da idam edilmiş. Yok edilmesini isteseydi o devlet, Ermenileri koruyamadın diye o kadar adama ceza verir miydi?. Ermeniler millet-i sadıka idi. Bu halkı yabancılar Osmanlıya karşı kışkırttı. Hepsi olmasa da isyana katılanlar oldu.”

ABD KAYNAKLARI: ERMENİLER 2 MİLYON MÜSLÜMAN TÜRK VE KÜRDÜ ÖLDÜRDÜ

ABD Başkanı Ronald Reagan döneminde yapılan bir araştırmaya dikkat çeken Kadir Mısıroğlu, şunları söyledi:

“ABD araştırdı. Ermenilerin ne kadar Müslüman Türk ve Kürdü öldürdüğü sorusuna ABD Beyaz Saray’dan cevap geldi. Ermeniler’in 2 milyon Kürt-Türk Müslümanı katlettiği ortaya çıktı. Ermenilerdeki kayıp ise 500 bin olduğu açıklandı. Bunların açlıktan hastalıktan ölenleri de var. Ronald Reagan’ın hukuk danışmanlığını yapan Bruce Fein, söylüyor, burada asıl önemli konu Ermenilerin ihanetidir. Osmanlı da kendisini savundu. Ermeniler ısrarla arşivleri açmıyor. Çünkü yıllardır soykırım yalanıyla dönen getirimi kaybetmek istemiyorlar. Arşivler açıldığı an gerçek ortaya çıkacak diyor”

“24 NİSAN 1915, SOYKIRIM DEĞİL ‘MUKATELE’DİR”

Mısıroğlu, Ermeni meselesi ile ilgili Hrant Dink’in 11 Nisan 2005 de yaptığı bir açıklamaya vurgu yaptı:

“Hrant Dink 1915 yılında yaşanan olaylarda Avrupalıların birinci derecede rolü bulunduğunu söyledi. Frankurt halk evinde konuşan Dink ‘Ermeniler bugün bile halen Avrupalılar tarafından politik sermaye olarak kullanılıyor’ dedi. 1915’te yaşananlar soykırım değil mukateledir. İlk vuran her zaman suçludur..”

Kaynak: ensonhaber.com
28835 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+5 = ?