logo

hosting
26 Nisan 2014

İlber Ortaylı Başbakan’ın Ermeni taziyesini yorumladı

İlber Ortaylı Başbakan’ın Ermeni taziyesini yorumladı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türk Ocağı’nın davetlisi olarak ‘Türkiye’nin Dış Meseleleri’ konulu konferansı vermek için Bursa’ya geldi. Eğitim Araçları Salonu’na gelen Prof. Dr. Ortaylı, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Nisan’da 1915 olayları ile ilgili yayınladığı taziye mesajı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Ortaylı, “İnşallah kalıcı etkileri olur. Bakalım olacak mı? Zamanlamayı iyi yapmak lazım. Ne zaman söyleneceğini bilmek lazım. Arkası ne gelir çok iyi hesaplamak lazım. Bu gibi tartışmalarda yerinizi iyi saptayacaksınız. Tabi kulağını kapatıp ‘bana ne’ de denmez dünyada. Her şeyi kendine göre inceliği vardır. Bunlar iki kere iki dört diye gitmez” dedi.

İlber Ortaylı Başbakan’ın Ermeni taziyesini yorumladı

“BEKLENEN NETİCE GELMİYOR”

Bir gazetecinin ‘Erivan’da Türk bayrağının yakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Prof. Dr. Ortaylı, “Demek bak gördün gibi beklenen neticeler gelmiyor. Başka şeylerde geliyor” diye cevap verdi.

“OBAMA DA NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama’nın 1915 olaylarını ‘Büyük Felaket’ olarak adlandırmasını ne anlama geldiğinin sorulması üzerine Ortaylı, “Büyük Felaket Ermenicesinin tercümesi. Burada filoloji yapacak değiliz. Obama kendi de ne kullandığını bilmiyor zaten. Birileri ona bir şey söylüyor” diye konuştu.

“KIRIM İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ VE OBAMAYI BEKLEMEMİZ ŞART DEĞİL”

Rusya, Ukrayna gerilimde Türkiye’nin Kırım’da yaşayan Türkler için nasıl tutumu izlemesi gerektiğini de değerlendiren Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Rusya oraya bırakacak değil. Çok zamandan beri tesirleri görülüyor. Bizim de oradaki kendi azınlığımızı korumak için Avrupa Birliğini veya Obama’yı beklememiz şart değil. Doğrudan Putin ile temasa geçip tartışmamız, sorunları ortaya yatırıp bir nevi pazarlığımızı yapmamız gerekiyor. Çünkü buna hakkımız var. Bizim protektoramız altındaki bir azınlık. Bunun için Avrupa Birliği falan beklenmez” dedi.

Kaynak: ensonhaber.com
14614 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+9 = ?