logo

hosting

Hamza Yerlikaya, Rıza Kayaalp’e Sahip Çıktı

Hamza Yerlikaya, Rıza Kayaalp’e Sahip Çıktı

riza-karaalpMilli güreşçi Rıza Kayaalp‘e Gezi Direnişi için attığı ırkçı tweetler nedeniyle Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) tarafından 6 ay müsakabalardan men cezası verilmesi üzerine Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı ve AKP Milletvekili Sivaslı Hamza Yerlikaya, “Yedirmeyiz” diyerek Rıza Kayaalp’e sahip çıktı. 11 Ocak 2014 tarihine kadar hiçbir uluslararası müsabakaya katılamayacak olan sporcu, attığı ırkçı tweetler sonrası Akdeniz Oyunları’nda Türkiye bayrağını taşımış, Rusya’da düzenlenen Üniversite Yaz Oyunları’na da gönderilmişti.

Rıza Kayaalp’in ceza almasına neden olan “Ermenilere bıraktınız meydanı, Allah belanızı versin eylemci çapulcuları. Ermenistan halkı kutlama yapıyormuş, Taksim’i işgal ettik, Türkiye’ye rahatça hakaret edebiliyoruz diye. Sizin yaptığınız eylemi … vatan hainleri” tweet‘i üzerine uluslararası kurumlara şikayetlerde bulunulmuştu. Kayaalp’i TGF Başkanı ve AKP milletvekili olan Hamza Yerlikaya savundu.

Rıza’nın ceza almasını gerektirecek bir belge olmadığını iddia eden Hamza Yerlikaya, “Dünyanın gözü önünde olan bir kardeşimiz. Başarıları ortada. Geldiği yer, ahlakı, milli kariyeri, kulüp performansı, hepsi. Çok başarılı bir sporcumuz. Buradan sesleniyorum. Rıza Kayaalp’i kimseye yedirtmeyiz. Yedirtmeyeceğiz. Bazı şeyler öyle basit değil…” ifadelerinde bulundu.
HABERLER.COM

Etiketler:
4067 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+3 = ?