logo

hosting
10 Nisan 2013

Fuat Paşa Yalısı’nda yangın

Fuat Paşa Yalısı’nda yangın

Dışişleri Bakanlığı’nın İstanbul temsilciliğinin bulunduğu binanın çatısında çıkan yangını söndürüldü. Soğutma çalışmalaları devam ediyor.

FUAT PAŞA YALISI’NIN GEÇMİŞİ

19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edildiği sanılan yalı, bir paşa tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra el değiştiren yalı, uzun süre, II. Abdülaziz sadrazamı Keçecizade Fuat Paşa tarafından ev olarak kullanılmıştır. Keçecizade Fuat Paşa döneminden sonra bir süre ev olarak kullanılan yalı, Cumhuriyet döneminde restore edilerek, 1930 yıllarda otel ve pansiyon amaçlı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Keçecizade Fuat Paşa Yalısı, İstanbul’da Boğaziçi’nin en güzel yalılarından biri olup, 1991 yılından bu yana Hotel Fuat Paşa olarak hizmet vermektedir.

Fuat Paşa Yalısı’nın bilinmeyen geçmişi-Tıklayın
MUŞİR (MAREŞAL) FUAT PAŞA “DELİ” LAKABINI NEDEN ALDI

Müşir Fuat Paşa Yalısı’nın ilk sahibi Billuri Mehmet Efendi. Son sahibi ise başarılı bir asker ve devlet adamı olan ve düşündüklerini çekinmeden söylemesi nedeniyle kendisine “Deli” lakabı takılan Müşir Fuat Paşa.

Daha sonraları Deniz Yolları İdaresi’ne satılan yapı, 1991’de yapılan onarımdan sonra, Karadeniz Ekonomik İşbirliği D8 Uluslararası Sekretaryası ve Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye temsilciliğinin kullanımına verildi.

Fuat Paşa yalısında yangın

Fuat Paşa Yalısı’ndaki yangından son görüntüler

Kaynak: ensonhaber.com
1179 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

9+7 = ?