logo

hosting
10 Haziran 2014

Cumhurbaşkanı Gül saldırı helikopteri ATAK’ı övdü

Cumhurbaşkanı Gül saldırı helikopteri ATAK’ı övdü

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarını karşılamak için milli imkanlarla geliştirilen taarruz ve taktik keşif helikopteri T129 ATAK, Kara Havacılık Komutanlığı’nda düzenlenen törenle teslim edildi.

ATAK helikopteri görücüye çıktı

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Emrullah İşler ve Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, yabancı askeri ataşeler ile diğer davetliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, “Her şeyden önce bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum. 2004 yılında bu stratejik kararda imzası olan sayın Başbakan başta olmak üzere komitenin bütün üyelerini de tebrik ediyorum” dedi.

“BU HELİKOPTERLERİ TÜRKİYE’DE ÜRETTİK”

Kayseri ve Konya’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na uçak tesliminde yaptığı konuşmada, “Bu uçakları sadece para verip almıyoruz, üretimine kısmen de katıldık” dediğini hatırlatan Gül, “Ama bugün gururumuz daha büyük. Bu helikopterleri Türkiye’de ürettik. Bu Türk savunma sanayinin helikopter başta olmak üzere geldiği noktayı göstermektedir” şeklinde konuştu.

“HAZIR OL CENGE İSTİYORSAN SULHU SALAH”

“Hazır ol cenge istiyorsan sulhu salah” diyen Gül, şunları kaydetti:

“Başkasının size karşı saldırmaması için hazırlıklı olmak zorundasınız. Türkiye bu hazırlığı uzun süreden beri yapmaktadır. Türkiye, caydırıcılığına her gün yeni güç katmaktadır. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı bize çok şey öğretti. Savunma konusunda dışa bağımlılığın doğru olmadığı. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye içinde silahlı kuvvetlerimizi donatacak teçhizatın önemli kısmını üretecek duruma geldik” şeklinde konuştu.

“TSK’YI GÜÇLÜ TUTMALIYIZ”

TSK’yı devamlı güçlü tutmanın gerekli olduğunu vurgulayan Gül, “Bu yapılan işlere Türk milleti de takdirle bakmaktadır. Topraklarımızın garantisi silahlı kuvvetlerimizdir. Türk milleti silahlı kuvvetlerine hep gözbebeği gibi bakmıştır. Bundan sonra da öyle bakacaktır” dedi. Gül, konuşmasının sonunda projede emeğe geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ATAK helikopterinin tanıtım slaytı izlendi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: ensonhaber.com
26457 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

7+8 = ?